8.11.2023 14:44

Κυνηγούν τον ΔΕΔΔΗΕ για να βγάλει τις κολώνες ρεύματος μέσα από το φράγμα Κόρης Γεφύρι – Βίντεο

Έχει πληρωθεί από το Υπουργείο Υποδομών αλλά αδιαφορεί επιδεικτικά για το κορυφαίο έργο στη Χίο

Στην αδιαφορία του ΔΕΔΔΗΕ, που παρότι έχει πληρωθεί για τη μεταφορά των κολώνων ρεύματος δεν έχει προχωρήσει στις απαραίτητες εργασίες, σκοντάφτουν επί του παρόντος οι τελευταίες εργασίες ολοκλήρωσης του Φράγματος Κόρης Γεφύρι.

Όπως εξήγησε  σε σημερινές του δηλώσεις, ο αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής, ο ΔΕΔΔΗΕ συνεχώς προβάλει δικαιολογίες περί προτεραιοτήτων στις εργασίες του, με αποτέλεσμα ο αρχικός στόχος για ολοκλήρωση του φράγματος πριν τις πρώτες βροχοπτώσεις, να απομακρύνεται συνεχώς.

Το ενθαρρυντικό πάντως, ανεξάρτητα από την όποια καθυστέρηση του ΔΕΔΔΗΕ, είναι το γεγονός ότι ο ανάδοχος του έργου, παρότι απλήρωτος, προχωρά στο δεύτερο και σημαντικότερο έργο, αυτό του σφραγίσματος του ταμιευτήρα του φράγματος, ώστε αυτό να μπορέσει να αποθηκεύει νερό.

Σε κάθε περίπτωση, ο αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε ότι πλέον η Περιφέρεια δεν έχει καμία αρμοδιότητα επί του φράγματος, αφού οι όποιες εργασίες αφορούν αποκλειστικά στο Υπουργείο Υποδομών, στο οποίο μεταβιβάστηκε το φράγμα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ