16.1.2018 18:10

Κέντρο διημέρευσης και στο βάθος δημιουργία εταιρείας αυτιστικών παιδιών

Ακατάπαυστες προσπάθειες, επιμονή, υπομονή και πίστη συνθέτουν το σκηνικό για την επίτευξη της επίσημης ένταξης του Κέντρου Διημέρευσης Ατόμων με Αναπηρία του Παγχιακού Συλλόγου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Βορείου Αιγαίου  2014-2020.

Η  Σ. Μιχάλα, πρόεδρος του Παγχιακού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία, θέλησε να ευχαριστήσει όσους βοήθησαν με τον τρόπο τους για το τελικό αποτέλεσμα και υπογράμμισε πως το Κέντρο αποτελεί ένα έργο απαραίτητο για τα νησί μας.

 «Μέχρι να φτάσουμε στο σήμερα περάσαμε και θα περάσουμε δυσκολίες, ωστόσο χωρίς τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, την κ. Τσικολή, τον κ. Καρτάλη, τον Μητροπολίτη, τον Γ. Πλακωτάρη αλλά και όλους τους περιφερειακούς συμβούλους που υποστήριξαν ομόφωνα την πρόταση, δεν θα είχαμε καταφέρει τίποτα», εξηγεί η κ. Μιχάλα.

Ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, Γ. Πλακωτάρης,  θεώρησε χρέος του να ευχαριστήσει πρωτίστως τους γονείς και τους ωφελούμενους, που με την επιμονή τους έδειξαν σε όλους τους φορείς την ανάγκη δημιουργίας ενός τέτοιου έργου. «Ήταν ένα από τα καλύτερα χριστουγεννιάτικα δώρα. Σε δύο χρόνια θα ήθελα να παραστώ στα εγκαίνια, αν και δεν συνηθίζω να πηγαίνω», κατέληξε ο Γ. Πλακωράτης, χαριτολογώντας.

Σημαντική υπήρξε και η συμβολή της Μητρόπολης Χίου, που παραχώρησε 1.100 τ.μ. από την ιδιοκτησία της στο Νεχώρι, για τις εγκαταστάσεις του Κέντρου. Σύμφωνα με τον Β. Μυριαγκό, προσφάτως παραχώρησε ακόμη ένα μέρος της έκτασης της για τη δημιουργία Εταιρίας Αυτιστικών Παιδιών, που, όπως αποκάλυψε, βρίσκεται στο στάδιο προώθησης μελετών και εξεύρεσης χρηματοδότη.

Ο αντιπεριφεριάρχης Χίου, Στ. Κάρμαντζης, θέλησε να πάρει τον λόγο τελευταίος και να ευχαριστήσει έναν προς έναν, όσους συνέβαλαν για το έργο αυτό. «Τα παιδιά με ειδικές ανάγκες έχουν σοβαρά προβλήματα και χρειάζονται λύσεις, στήριξη και βοήθεια και σε αυτή την κατεύθυνση είναι και τα επόμενα βήματα που έχουμε υποχρέωση να προγραμματίζουμε. Βρίσκεται σε εξέλιξη η δημιουργία εταιρείας για τα αυτιστικά παιδιά», κατέληξε.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ