8.5.2017 17:47

Καταδικάστηκαν οι 7 της ΒΙ.ΑΛ. για τα επεισόδια της Πέμπτης

Διατάραξη κοινής ειρήνης, πρόκληση σωματικών βλαβών, παράνομη είσοδο σε υπηρεσία και κατοχή όπλων αποφάσισε η Δικαιοσύνη

Καταπέλτης κατά των 7 κατηγορουμένων που συνελήφθησαν από την Αστυνομία ως υπαίτιοι των επεισοδίων στο hotspot της ΒΙ.ΑΛ. την προηγούμενη Πέμπτη, ήταν η Εισαγγελέας και ο Πρόεδρος του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου κατά την εκδίκαση της υπόθεση το μεσημέρι της Δευτέρας.

Στην αγόρευσή της η Εισαγγελέας κα. Σπυριδούλα Σταυράτη, τόνισε ότι παρά την προσπάθεια των κατηγορουμένων να αποποιηθούν τη συμμετοχή τους στα επεισόδια, όλοι συμμετείχαν σε αυτά κρατώντας σιδερολοστούς, κοντάρια, ξύλα και στυλιάρια προκαλώντας ο έναν στον άλλον σωματικές βλάβες.

Όπως προέκυψε οι συγκεκριμένοι βγήκαν από τα κοντέινερ της δυτικής πλευράς μπήκαν στο εσωτερικό της ΒΙ.ΑΛ. όπου εργάζονταν το προσωπικό του hotspot προκαλώντας αναστάτωση και θέτοντας τους εργαζόμενους σε άμεσο κίνδυνο.

Όπως είπε μάλιστα η κα. Εισαγγελέας εκτός από τα ρόπαλα, στη δικογραφία αναφέρεται ότι κάποιοι από αυτούς κρατούσαν και μαχαίρια, προτίνοντας την καταδίκη όλων των κατηγορουμένων.

Έτσι σε δύο από αυτούς επιβλήθηκε η ποινή της φυλάκισης των 2 ετών συν την καταβολή χρηματικού ποσού 500 ευρώ για τα αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης και παράνομης εισόδου σε δημόσια υπηρεσία, σε 3 η ποινή της φυλάκισης των 18 μηνών και καταβολή 500 ευρώ και τέλος στα πιο σοβαρά αδικήματα που διέπραξαν οι 2 τελευταίοι κατηγορούμενοι που κρίθηκαν ένοχοι για όλα επιβλήθηκε η ποινή των 3 ετών φυλάκισης και η καταβολή 500 ευρώ.

Όλες οι ποινές είχαν ανασταλτικό χαρακτήρα 3 ετών. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ