9.6.2017 15:43

Κατά του «18» η Ένωση Βρονταδουσίων Αττικής

Τη διάσταση της παρεμπόδισης της ποιμενικής δραστηριότητας στην περιοχή προσθέτει στο διάλογο για την πιθανή έγκριση του «18» ως τόπου εγκατάστασης του ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. η Ένωση Βρονταδουσίων Αττικής.

Σε ανακοίνωση της αναφέρει:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της 'ΕνωσηςΒρονταδουσίων Αττικής (Ε.Β.ΑΤ.)

Λαμβάνοντας υπ' όψιν τις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά:

α) Με την απόφαση της κυβέρνησης να δημιουργήσει στη Χίο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ.

β) Την κοινή θετική θέση στο πρόβλημα αυτό των αιρετών εκπροσώπων του Χιακού Λαού

γ) Την αρνητική θέση που έλαβε η τοπική εκκλησία της Χίου στο ενδεχόμενου επαναλειτουργίας, ως ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ, της παλιάς δομής στο Μερσινίδι, δηλώνει δημόσια τα παρακάτω:

1) Συμφωνεί και επικροτεί ως απολύτως ορθή την εν λόγω αρνητική απόφαση της Χιακής Εκκλησίας η οποία εγγράφεται στο πολύ αξιόλογο και θετικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, για την μη παραχώρηση δημιουργίας προαναχωρησιακού κέντρου στην περιοχή του Μερσινιδίου το οποίο αποτελεί σύμβολο του γενέθλιου τόπου μας.

2) Σχετικά με την προοπτική ίδρυσης ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. σε περιοχή μετά το οροπέδιο του Αίπους, η Ε.Β.ΑΤ. δηλώνει αντίθετη και παρακαλεί να ληφθούν υπ'όψιν τόσο οι διατυπωμένες σοβαρές ενστάσεις της Κιβωτού του Κόσμου "δομή Αίπους", όσο και οι φόβοι Βρονταδουσίων ποιμένων που δραστηριοποιούνται στην εν λόγω περιοχή για την πιθανή δημιουργία εμποδίων στη βοσκή των ποιμνίων τους.

Ως σύλλογος ετεροδημοτών, θα προσπαθήσουμε να κινητοποιήσουμε άμεσα αντίστοιχες ενώσεις συλλόγων (Ο.Χ.Σ.Α., Χιακή Αδελφότης Αττικοβοιωτίας: Ο Κοραής, ChiosMarineClub κλπ.), έτσι ώστε από κοινού και οργανωμένα να περάσουμε το μήνυμα, με μία πιο δυναμική παρέμβαση στο θέμα που αφορά της Χίο μας.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ