Χίος Πόλη

30/1/18 15:25

τελ. ενημ.: 31/1/18 15:32

ΗΧΗΤΙΚΟ- 14 μνηστήρες για την Ιωάννου Χρήστου

Στην τελική ευθεία μπαίνει πλέον το έργο της επέκτασης του εσωτερικού δρόμου του αεροδρομίου μιας και το πρωί της Τρίτης «βγήκε» τον αέρα ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός που θα οδηγήσει στον ορισμό αναδόχου.

Συνολικά ενδιαφέρον κατέθεσαν 14 εργολάβοι με τους 8 από αυτούς να είναι Χιώτες.

«Πλέον για έργα άνω των 60.000 ευρώ επιβάλλεται η διαδικασία ηλεκτρονικού διαγωνισμού. Αυτό έχει το πλεονέκτημα ότι όλες οι πλευρές δεσμεύονται με συγκεκριμένες ημερομηνίες και μας δίνεται η δυνατότητα να ελέγξουμε τον χρόνο επιλογής του αναδόχου. Προσωπικά είμαι αισιόδοξος ότι μέσα στο επόμενο 3μηνο θα έχουμε ανάδοχο και το έργο θα ξεκινά να υλοποιείται», εξήγησε στον «π» ο αντιδήμαρχος Απ. Τζιώτης, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του ότι αφενός τα ποσοστά των εκπτώσεων θα είναι σημαντικά, αφετέρου ότι το έργο είναι δυνατό να ολοκληρωθεί μέσα στο 2018.

Τι προβλέπεται

Όπως εξήγησε ο ίδιος σχεδόν το 60% του κόστους του έργου είναι τα αντιπλημμυρικά έργα που θα πρέπει να εκτελεστούν και που θα επιλύσουν σημαντικά τα προβλήματα του διαδρόμου προσαπογειώσεων των αεροσκαφών. Έτσι θα τοποθετηθούν 2 μεγάλοι αγωγοί από μπετό διαστάσεων 1,5μ χ 2 μ. στην άκρη του υπάρχοντος διαδρόμου προς βορρά και ο στο τέλος όπου θα επεκτείνεται ο νέος διάδρομος. Παράλληλα καθ όλο το μήκος της Ιωάννου Χρήστου θα τοποθετηθούν συλλέκτες απορροής των όμβριων υδάτων, θα τοποθετηθούν πινακίδες, θα κατασκευαστούν πεζοδρόμια και τέλος θα τοποθετηθούν νέα φανάρια στην περιοχή της Φάρκαινας.

Εκτίμηση του αντιδημάρχου είναι ότι το έργο αν όλα πάνε καλά θα μπορέσει να είναι έτοιμο μετά το τέλος της καλοκαιρινής περιόδου.

 

Σχόλια άρθρου: 0

Δείτε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση