28.3.2017 12:50

Ιφιγένεια στον βωμό της συμφωνίας με τους θεσμούς και η Ειδική Εκπαίδευση

Κινητοποίηση έξω από το ΕΠΑΛ όπου πραγματοποιούνταν εκπαιδευτικό σεμινάριο για τους δασκάλους πάνω σε θέματα Ειδικής Αγωγής πραγματοποίησαν οι επιστήμονες πτυχιούχοι Εκπαιδευτικοί Ειδικής Εκπαίδευσης διαμαρτυρόμενοι για τις αποφάσεις της κυβέρνησης να καρατομήσει άνευ όρων τους Εκπαιδευτικούς Ειδικής Εκπαίδευσης από τα σχολεία, καλύπτοντας τα κενά με δασκάλους.

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν πραγματοποίηση μόνιμων διορισμών, αλλά και την πλήρη στελέχωση όλων των δομών ειδικής αγωγής και τον μόνιμο διορισμό των αναπληρωτών ειδικής αγωγής ΠΕ71 & ΠΕ61 με το βασικό πτυχίο.

«Έχουμε σπουδάσει πάνω σε αυτό το αντικείμενο δεν γίνεται οι σπουδές μας να εξισώνονται με ένα μεταπτυχιακό εξ αποστάσεως ή με ένα ολιγόωρο σεμινάριο» δηλώνουν οι εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής, καλώντας και τους συναδέλφους τους δασκάλους να εναντιωθούν σε αυτή την απόφαση του υπουργείου. «Δεν είναι ο θάνατος σου η ζωή μου. Στη θέση που είμαστε εμείς σήμερα, αύριο ίσως είναι εκείνοι. Πρέπει να σκεφτούν μακροπρόθεσμα» υποστήριξαν και εξηγούν πώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση με τις προσλήψεις, «Δημιουργεί δύο πίνακες, έναν κύριο στον οποίο συμπεριλαμβάνονται και αναπληρωτές με διδακτορικό/μεταπτυχιακό/μόνο προϋπηρεσία χωρίς σπουδές στην ΕΑΕ (Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση), και έναν επικουρικό στον οποίο εντάσσονται αναπληρωτές με σεμινάριο 400ωρών, προϋπηρεσία σε ΕΑΕ ενός διδακτικού έτους καθώς και οι γονείς παιδιών με 67% χωρίς σπουδές στην Ε.Α.Ε».  

Η Ειδική Αγωγή απαιτεί ειδικό επιστημονικό προσωπικό, οι τάξεις ένταξης οι ειδικές τάξεις και τόσα άλλα που απαιτεί και υπάρχουν πλέον στο Εκπαιδευτικό μας σύστημα δεν νοείται να καταργηθούν ή να υποβαθμιστούν από απλούς εκπαιδευτικούς χωρίς στοιχειώδη εκπαίδευση που απλά θα καλύπτουν τις ώρες τους. Η λογική του μπακάλη δεν χωρά και δεν πρέπει να χωρά σε κανένα  σχολείο.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ