25.11.2022 13:41

Η Βιβλιοθήκη «Κοραής» αλλάζει «πρόσωπο»- Βίντεο

Μετά από χρόνια επισκευαστικές εργασίες για να προστατευθούν τα πολύτιμα ιστορικά κειμήλια και να αναβαθμιστεί ο χώρος για τους επισκέπτες

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι επισκευαστικές εργασίες στην κεντρική βιβλιοθήκη Χίου «Ο Κοραής», με στόχο την συνολική αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων.

Όπως εξήγησε σε δηλώσεις της η Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης Άννα Χαζίρη, οι εργασίες είναι αναγκαίες και έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και καιρό, εκφράζοντας την πεποίθησή της ότι αυτές θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του χρόνου με αποτέλεσμα την αναβάθμιση των χώρων του κτιριακού συγκροτήματος.

«Αυτή τη στιγμή επειδή υπήρχαν πολλές υγρασίες σε τοίχους, επικοινωνήσαμε με την Τεχνική Υπηρεσία του Υπουργείου όπου υπαγόμαστε, όμως ήταν ιδιαίτερα επιφορτισμένη. Έτσι σε συνεννόηση πάντα με το Υπουργείο, αποφασίστηκε αυτές τις εργασίες να τις κάνει η Βιβλιοθήκη. Πρόκειται για σημαντικές εργασίες όπως η πυρασφάλεια της Βιβλιοθήκης που για εμάς είναι υψίστης σημασίας αλλά και η αλλαγή ψευδοροφών», ανέφερε η κα. Χαζίρη.

Μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών το κεντρικό αναγνωστήριο και το Μουσείο Αργέντη θα παραμένουν κλειστά για το κοινό, όμως το Δανειστικό Τμήμα θα λειτουργεί κανονικά τις καθορισμένες ημέρες και ώρες, Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 10:00 έως 15:00.

 

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ