12.9.2023 13:11

Η «νέα Φάρκαινα» στα Λιβάδια παίρνει σάρκα και οστά- Βίντεο

Σε 18 μήνες έτοιμος ο νέος αθλητικός πολυχώρος βόρεια της πόλης

Σε συνολικά 5 στρέμματα θα εκτείνεται ο νέος αθλητικός πολυχώρος στα Λιβάδια, ο οποίος έπειτα από αρκετά εμπόδια και δυσκολίες ξεκίνησε να κατασκευάζεται με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης τους 18 μήνες.

Ο νέος πολυχώρος αναψυχής και αθλητισμού, καταλαμβάνει την εναπομείνουσα έκταση από το Βούρειο Κληροδότημα με τον Λουκά Αμπελιώτη, να ευχαριστεί δημόσια τον Δήμο Χίου για τις προσπάθειες που κατέβαλε ώστε ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής να γίνει πραγματικότητα.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κώστα Μπουλά, στον νέο πολυχώρο θα δημιουργηθεί γήπεδο μπάσκετ, γήπεδο 5x5, παιδική χαρά και χώρος άθλησης ενηλίκων, κουλουάρ πλάτους 1,5 μέτρων καθώς και ένα μικρό αμφιθέατρο για πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Όπως εξήγησε ο κ. Μπουλάς, όλοι οι χώροι θα συνδέονται μεταξύ τους με διαδρόμους ενώ προβλέπεται ξεχωριστός φωτισμός για κάθε εγκατάσταση ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχουν.

Παράλληλα, έχει προβλεφθεί η φύτευση διαφόρων φυτών και το πότισμά τους από το πηγάδι που υπάρχει στην περιοχή.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ήταν 600.000 ευρώ με τον ανάδοχο να δίνει έκπτωση της τάξεως του 12%.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ