14.10.2022 12:30

Η Χίος ανταποκρίθηκε στον Ντάντανο των 6,9 R (BINTEO)

Ευρείας κλίμακας άσκηση σεισμού με τη συμμετοχή πλήθους υπηρεσιών

Στην υλοποίηση της εδώ και δύο χρόνια σχεδιαζόμενης άσκησης σεισμού με την κωδική ονομασία «Ντάντανος 2022», προχώρησε το πρωί της Παρασκευής η Περιφερειακή Ενότητα Χίου, κινητοποιώντας όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες αλλά και τους φορείς.

Το σενάριο που κλήθηκαν να διαχειριστούν οι αρχές, προέβλεπε σεισμό 6,9 R, ο οποίος προκάλεσε φθορές σε κτίρια, εγκλωβισμό και τραυματισμό πολιτών αλλά και πυρκαγιά σε περιοχές χωρίς ιδιαίτερη πρόσβαση.

Αμέσως μετά την έναρξη της άσκησης, οι υπάλληλοι Δήμου και Περιφέρειας συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Βουνακίου σύμφωνα με το πρωτόκολλο ενώ οι μαθητές των σχολείων της Χίου βγήκαν στους προαύλιους χώρους.

Αστυνομία, Πυροσβεστική και ΕΚΑΒ, ειδοποιήθηκαν σε πραγματικό χρόνο για εγκλωβισμό μαθητή στο σχολικό συγκρότημα των σχολείων Βουνακίου προχωρώντας μάλιστα σύμφωνα με το σενάριο και σε απεγκλωβισμό μαθητή.

Πλήρες φωτορεπορτάζ στη σελίδα του "Π" στο Facebook

Παράλληλα ιδιωτικό αεροσκάφος, μετέφερε άποψη της πόλης από αέρος, ενημερώνοντας τις αρχές ενώ το Λιμενικό προχώρησε στον ασφαλή απεγκλωβισμό πολιτών από την παραλία της Αγίας Φωτιάς διά θαλάσσης, εξαιτίας πυρκαγιάς που απέκοψε τον οικισμό από το υπόλοιπο οδικό δίκτυο.

Να σημειωθεί ότι εντός του κτιρίου της Π.Ε. Χίου, μεταφέρονταν ζωντανά εικόνα και ήχος από όλα τα σημεία που υπήρχαν τα συμβάντα.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ