7.2.2018 14:51

Γρίφος η τοποθέτηση νέου στεγάστρου επιβατών στο Λιμάνι

- ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ σκέψεις από Λιμενικό Ταμείο, Λιμαρχείο και Τεχνική Υπηρεσία Δήμου

Τον σχεδιασμό της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου για την καθαίρεση του στεγάστρου αναμονής επιβατών στο λιμάνι και τη δημιουργία νέων στεγάστρων σε σημείο που να διευκολύνουν οχήματα και επιβάτες, ανέλυσε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Λιμενικής Επιτροπής της Τετάρτης ο Λ. Παπαλάνης.

Σύμφωνα με το ισχύον τοπογραφικό σχέδιο ο νέος χώρος θα είναι λειτουργικότερος και πιο εξυπηρετικός για τους ταξιδιώτες, αφού η είσοδος των οχημάτων θα γίνεται από την οδό Νεωρίων και των επιβατών από ένα ειδικά διαμορφωμένο δρόμο 3 μέτρων, επίσης από την ίδια οδό. Η πρώτη ένσταση επ’ αυτού ήρθε από τον κ. Βρατσάνο, όταν ρώτησε τον κ. Παπαλάνη αν αυτός ο χώρος που θα αποτελεί την είσοδο των επιβατών θα περιλαμβάνει υπόστεγο.

Η απάντηση που έλαβε από τον προϊστάμενο της  Τεχνικής Υπηρεσίας ήταν αρνητική, χωρίς όμως να διστάσει να «πετάξει» το μπαλάκι στην Λιμενική Επιτροπή τονίζοντας, ότι αν είναι κάτι που επιθυμούν να υλοποιηθεί μπορούν να το αποφασίσουν σε κάποια επόμενη Λιμενική Επιτροπή, να στείλουν το αίτημα του στο Σ.Α. και αν εγκριθεί να υπάρξει μελέτη στη συνέχεια.

Ο Χρ. Φραγκιάς τοποθετήθηκε ανοιχτά επί του θέματος δείχνοντας την διαφωνία του με τον χώρο αναμονής των επιβατών. «Θεωρώ ότι ο ανοιχτός χώρος στον οποίο οι επιβάτες θα κληθούν να πάρουν σειρά για να επιβιβαστούν στο πλοίο δεν θα πρέπει να είναι σε μορφή σαλίγκαρου, καθώς ο κόσμος θα υπερχειλίζει. Αντί αυτού πρέπει να υπάρξει τοποθέτηση κάγκελων, τα οποία θα βοηθούν τον κόσμο να μην ξεφεύγει από την πορεία του», εξήγησε ο Λιμενάρχης. Η τοποθέτηση του βρήκε σύμφωνα αρκετά μέλη της Επιτροπής, καθώς στόχος σύμφωνα με τον Λιμενάρχη είναι η κάθε επιβίβαση να γίνεται με  τον  καλύτερο δυνατό έλεγχο.

Κατόπιν ενστάσεων και διαφωνιών το θέμα εισόδου των επιβατών δεν οριστικοποιήθηκε, καθώς το plan b  είναι η είσοδος να γίνεται από τα πλάγια του λιμανιού, εκεί όπου σήμερα υπάρχει περίπτερο και πρακτικά… ενοχλεί. «Μην νομίζει κανείς ότι σήμερα λύσαμε τα προβλήματα μας. Ας μην ξεχνάμε ότι συνεργάτης σε όλο αυτό είναι και η Αίθουσα Επιβατών», κατέληξε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Αντ. Κέφης.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ