22.10.2021 18:18

Για μη καπνίζοντες και πλήρως εμβολιασμένους και οι εξωτερικοί χώροι των καταστημάτων (ΒΙΝΤΕΟ)

Αλλάζει το "παιχνίδι" για όσους επιχειρήσουν να τοποθετήσουν ανεμοφράκτες έξω από τα καταστήματά τους

Νέα δεδομένα στον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης κατά τη διάρκειας της χειμερινής περιόδου, δημιουργεί η νέα νομοθεσία η οποία υπολογίζει τους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων που έχουν περιφραχθεί κατά 3 πλευρές, ως κλειστούς χώρους.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος των καταστηματαρχών εστίασης Κωνσταντίνος Βεζέρης, αν κάποιο κατάστημα κλείσει τις 3 πλευρές του ( η 1 λογίζεται το ίδιο το κατάστημα) με υαλοφράκτη, τότε αυτός ο χώρος λειτουργεί σαν εσωτερικός.

«Κατά συνέπεια με δεδομένη τη νομοθεσία, οι συγκεκριμένοι χώροι θα είναι για μη καπνιστές, εμβολιασμένους ή νοσήσαντες. Υπάρχουν αρκετοί συνάδελφοι που λένε ότι με αυτά τα δεδομένα θα κλείσουν και τις 4 πλευρές των καταστημάτων», ανέφερε ο κ. Βεζέρης, σημειώνοντας ότι με αυτόν τον τρόπο περιορίζεται αισθητά το εν δυνάμει κοινό του κάθε καταστήματος.

Από Λιμενική Επιτροπή

Ερωτώμενος για το αν οι συγκεκριμένες κατασκευές που είχα καθαιρεθεί το 2017 ως παράνομες, είναι νόμιμες, ο κ. Βεζέρης επεσήμανε ότι το θέμα θα συζητηθεί στην προσεχή συνεδρίαση της Λιμενικής Επιτροπής, προσθέτοντας ότι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού δόθηκε αγώνας, προκειμένου να ληφθούν επίσημες άδειες στα σχέδια των αυτοφερόμενων κατασκευών από όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ