Χίος Πόλη

10/2/18 17:16

τελ. ενημ.: 20/2/18 19:27

ΦΩΤΟ- Μικρή υπόκλιση σε έναν μεγάλο ευεργέτη

Με παρατεταμένα χειροκροτήματα και μακριά από υπερβολές, τις οποίες άλλωστε ουδέποτε επιδίωξαν, συνοδεύτηκε η εκδήλωση τιμής της Περιφερειακής Ενότητας Χίου στο ζεύγος του Λουκά και της Κυριακής Κτιστάκη το πρωί του Σαββάτου στο διοικητήριο της οδού Πολυτεχνείου.

Σε μία ιδιαίτερα σεμνή τελετή, που διήρκησε λιγότερα από μία ώρα, ο αντιπεριφερειάρχης Στ. Κάρμαντζης αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα των πράξεων της οικογένειας Κτιστάκη. «Υπάρχουν άνθρωποι που κοιμούνται τα βράδια έχοντας τη σκέψη τους στον τρόπο με τον οποίο θα ανακουφίσουν συμπολίτες μας.»

«Τιμούμε σήμερα δύο ανθρώπους που δεν το έχουν ανάγκη και ουδέποτε το επεδίωξαν. Η διαχρονική πολιτεία δεν μπορεί να ανταποκριθεί χωρίς την ευεργεσία και την φιλανθρωπία συμπολιτών μας, όπως το ζεύγος που τιμούμε. Με αυτή την τιμή λέμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για όσα έχουν κάνει για τον τόπο μας και τους συνανθρώπους μας. Γιατί πολλοί λένε ότι έχουν χρήματα, όμως λίγοι το πράττουν και ακόμα λιγότεροι το διαφημίζουν».

Η Χίος και η οικογένεια Κτιστάκη

Λίγο πριν την απονομή της τιμητικής διάκρισης προβλήθηκε βίντεο που ετοίμασαν οι υπάλληλοι της Π.Ε. Χίου, στο οποίο αναφέρονταν μόνο λίγα από όσα κατά καιρούς έχουν γίνει γνωστά από τη φιλανθρωπική δράση του ζεύγους.

Η ανάδειξη του Αργέντικου, οι επισκευαστικές εργασίες στο Λιμεναρχείο, ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός και η συντήρηση οχημάτων της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και του Λιμεναρχείου, οι δωρεές και τα έργα στο Νοσοκομείο, η αγορά ασθενοφόρου, η σταθερή υποστήριξη του Συλλόγου Καρκινοπαθών, οι στρατιωτικές κατοικίες στην Καλαμωτή, οι διάφορες δωρεές στην 96 ΑΔΤΕ και στα ΚΑΥΥ Αγίας Ελένης είναι μόνο λίγα από όσα μπορεί να αποτυπώσει ο μέσος Χιώτης μέσα από τη διαχρονική προσφορά του ζεύγους.

Όσο είμαστε εδώ θα στηρίζουμε στη Χίο

Παρότι ο ίδιος αρνήθηκε να μιλήσει, η έντονη παρότρυνση από την πλευρά του Στ. Κάρμαντζη ανάγκασε τον καπ. Λουκά να απευθύνει ένα σύντομο χαιρετισμό, μέσα από τον οποίο διαβεβαίωσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του Κυριακή θα συνεχίσουν να προσφέρουν στη Χίο.

«Γεννήθηκα από μία φτωχιά οικογένεια. Αλλά ακολουθώ την ευχή που μου έδωσε ο συγχωρεμένος ο πατέρας μου, την τελευταία ημέρα της ζωής του. Μου είπε: «Ξέρω ότι θα προοδεύσεις. Πρόσεξε, δεν θέλω ποτέ να βλαστημίσουν την ψυχή του πατέρα σου. Θέλω να βοηθάς όσο περισσότερο μπορείς». Αυτή την ευχή θα την κρατήσω όσο μπορώ. Και ευτυχώς βρήκα στη ζωή και ένα ταίρι που συμφωνεί με εμένα», ανέφερε εν μέσω χειροκροτημάτων.

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση