Χίος Πόλη

2/2/18 16:07

τελ. ενημ.: 20/2/18 19:27

ΦΩΤΟ- Έφυγαν με χαμόγελα και… χωρίς τσάντες από το σχολείο

Σε εφαρμογή τέθηκε και στη Χίο το πρόγραμμα του Υπ. Παιδείας «Τσάντα στο Σχολείο», δίνοντας τη δυνατότητα στους μαθητές, μία Παρασκευή κάθε μήνα να αφήνουν την τσάντα τους στο σχολείο ώστε να ξεκουράζονται το Σαββατοκύριακο και να διαθέσουν περισσότερο χρόνο είτε για την οικογένειά τους, είτε στο παιχνίδι, είτε σε άλλες δημιουργικές δραστηριότητες.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα εφαρμόστηκε πιλοτικά σε 25 σχολεία της Ελλάδας και πλέον ήρθε η ώρα της εφαρμογής του και στη Χίο.

Πως θα εφαρμοστεί

Όπως εξήγησε στον «π» ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρ. Κελεπερτζής, ο διευθυντής του κάθε σχολείου καλεί σε συνεδρίαση τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου με αντικείμενο τον τρόπο υλοποίησης της συγκεκριμένης δράσης. Εκεί αποφασίζονται τα Σαββατοκύριακα που θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα ανά τάξεις και στη συνέχεια οι εκπαιδευτικοί ενημερώνουν τους μαθητές και τις μαθήτριες αλλά και τους γονείς των μαθητών για τον χρόνο υλοποίησης του προγράμματος κάθε μήνα.

Το συγκεκριμένο μέτρο εφαρμόστηκε σήμερα στο Δημοτικό Σχολείο των Καρδαμύλων σκορπώντας χαμόγελα στους μικρούς μαθητές αλλά… και στους γονείς.

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση