23.9.2022 13:21

Ευθείες βολές Βεργίτση σε Παύλο Καλογεράκη και Γιάννη Ξενάκη

Το βαθύ χάσμα εντός των κόλπων της Δημοτικής Αρχής Κάρμαντζη, ενισχύει η σημερινή παρέμβαση του Ανδρέα Βεργίτση μέσω του «π», στην οποία απευθύνεται τόσο στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου Παύλο Καλογεράκη όσο και (εμμέσως) στον συνάδελφό του αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννη Ξενάκη.

Ο κ. Βεργίτσης, στην ανοιχτή του επιστολή κατηγορεί τον Παύλο Καλογεράκη ότι με τη στάση που κράτησε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να μην εκδοθεί κάποιο ψήφισμα από το σώμα για τον τρόπο των παρεμβάσεων στην παραλία των Σαλαγώνων, ενίσχυσε τις συμπεριφορές τις οποίες και ο ίδιος καταδίκασε.

Παράλληλα, αναφέρεται εμμέσως στον συνάδελφό του αντιδήμαρχο Γιάννη Ξενάκη, τον οποίο και κατήγγειλε δημόσια, λέγοντας ότι η πολιτική απόφαση του Δ.Σ. θα καταδίκαζε «την πολιτική αυθαιρεσία, τον αυτοδιοικητικό τεντιμποϊσμό, την πολιτική ατιμωρησία που οδηγεί τελικά στην πολιτική «αλητεία» και στην θεσμική εκτροπή».

Αναλυτικά η παρέμβαση του Ανδρέα Βεργίτση στον «π»

Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις

Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου, με τη θέση σας και την προτροπή σας στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. για μη λήψη απόφασης στο θέμα «Παρεμβάσεις στις παραλίες Σαλάγωνα Αγγέλια», εμμέσως ενισχύετε τις συμπεριφορές τις οποίες καυτηριάσατε.

Το Δ.Σ. θα έπαιρνε μια πολιτική απόφαση καταδικάζοντας την πολιτική αυθαιρεσία, τον αυτοδιοικητικό τεντιμποϊσμό, την πολιτική ατιμωρησία που οδηγεί τελικά στην πολιτική «αλητεία» και στην θεσμική εκτροπή.

Κύριε Πρόεδρε του Δ.Σ., ως δημοτικοί σύμβουλοι λέμε ότι ήρθαμε να υπηρετήσουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο σκοπός το λοιπόν για τον οποίο βρισκόμαστε στο Δ.Σ. και ο όρκος που δώσαμε αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά μας είναι πάνω από παρατάξεις και συνδυασμούς.

 Κύριε Πρόεδρε του Δ.Σ., θεωρώ ότι με τον τρόπο που ασκείτε τα καθήκοντά σας έχετε την καθολική αποδοχή του Δ.Σ., να γνωρίζετε το λοιπόν ότι η δύναμή σας είναι απεριόριστη.

 Η παραίτηση δεν είναι λύση. Γνωρίζω πολύ καλά ότι οι ευσυνείδητοι, οι έντιμοι, οι εργατικοί αγανακτούν κάποια στιγμή και θέλουν να φύγουν. Παραμείνετε το λοιπόν στη θέση σας και υπηρετείστε τις αξίες που πιστεύετε.

Υ.Γ. Κύριε Πρόεδρε με τον ίδιο τρόπο που ασκήσατε τα καθήκοντά σας ως Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Χίου και υπήρξατε πρότυπο για πολλούς από τους υφισταμένους σας, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο λειτουργείστε και ως Πρόεδρος του Δ.Σ..

Με τιμή Ανδρέας Βεργίτσης

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ