24.11.2022 13:59

Επιτροπή φιλολόγων για τις ανιστόρητες και ανορθόγραφες πινακίδες – Βίντεο

Υπάρχουν διάφορες ανιστόρητες πινακίδες, όπως αυτή της οδού Άννας Κομνηνής, Αυτοκράτειρας, (βλέπε κεντρική εικόνα άρθρου) που προήγαγε την βυζαντινή πριγκίπισσα και ιστορικό, η οποία ουδέποτε βασίλευσε.Φωτογραφία- Βασίλη Αγιαννίδη

Κατά καιρούς οι ανιστόρητες και ανορθόγραφες πινακίδες στη Χίο, έχουν αποτελέσει αντικείμενο ρεπορτάζ του «Π» με βασικό αίτημα την αποκατάστασή τους.

Με αφορμή την μονοθεματική συνεδρίαση του Δ.Σ. Χίου για το Κάστρο,  ο πρόεδρος του Σώματος Παύλος Καλογεράκης, εισηγήθηκε τη σύσταση τριμελούς επιτροπής αποτελούμενη από έγκριτους φιλολόγους του νησιού με στόχο τη διόρθωση των ορθογραφικών, γραμματολογικών και ιστορικών λαθών.

Σε δηλώσεις του ο κ. Καλογεράκης επεσήμανε ότι η συγκεκριμένη επιτροπή, αποτελούμενη από τους Γρηγόρη Σπανό, Γιάννη Κουγιούλη και Νικόλαο Φλάμο θα συνεδριάσει και σε μελλοντικό χρόνο θα εισηγηθεί τις απαραίτητες αλλαγές.

Εκτός των άλλων ο κ. Καλογεράκης, τάχθηκε υπέρ της λογικής μικρών βιογραφικών στις ταμπέλες των οδών καθώς και της τοποθέτησης αυτοκόλλητων QR code, μέσα από τις οποίες οι περαστικοί θα μπορούν να αναζητούν πληροφορίες για τα ονόματα των οδών.

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ