13.2.2019 21:39

Επιτέλους θα δούμε το φως των Led

Σταδιακή αντικατάσταση μέσα από έργο συνολικού προϋπολογισμού 1,2 εκ. €

Με την κοινή διαπίστωση ότι το 93% των φωτιστικών σωμάτων του δημοτικού φωτισμού είναι πλήρως κατεστραμμένα, ξεκίνησε αργά το απόγευμα της Τετάρτης, με εισηγητή τον αντιδήμαρχο Γιώργο Καραμανή, η συζήτηση του θέματος της αντικατάστασης των συμβατικών λαμπτήρων με φωτιστικά Led.

Τα στοιχεία

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο από το σύνολο των φωτιστικών πλήρως κατεστραμμένα είναι 275, μερικώς κατεστραμμένα τα 7.987, σε κακή κατάσταση 9.039, σε μέτρια κατάσταση 1.068 και σε καλή κατάσταση μόλις 217.

Ο σχεδιασμός του Δήμου προβλέπει, την αντικατάσταση 2.000 φωτιστικών σωμάτων για την αλλαγή αντίστοιχου αριθμού σε στύλους της ΔΕΗ και σε διακοσμητικά φωτιστικά καθώς και την προμήθεια 8.500 λαμπτήρων Led με συνολική δαπάνη 1,2 εκ. €.

Οι περιοχές των παρεμβάσεων

Στην αρχική εισήγηση προβλέπονταν η αντικατάσταση λαμπτήρων στις παρακάτω περιοχές, όμως μετά από εισήγηση των Στ. Καμπούρη και Μ. Σκούφαλου θα ενταχθούν περιοχές στα Καμπόχωρα και στην Ομηρούπολη.

Λεωφ.Ενώσεως: Τοποθέτηση νέων φωτιστικών στους στύλους της ΔΕΗ.

Οδοί: Δημοκρατίας, Φιλ.Αργέντη, Αγ.Παρασκευής,Απολωνίδου, Αδράστου,Πατελίδα, Μαρτύρων: Τοποθέτηση νέων διακοσμητικών φωτιστικών. 

Οδός Καρπασίας (Σούδα): Τοποθετούνται φωτιστικά κατάλληλα για οδοφωτισμό.

Οδός Ελ.Βενιζέλου: Ο υπάρχων φωτισμός είναι ανεπαρκής. Με τα νέα φωτιστικά επιλύεται το πρόβλημα. 

Οδός Λάδης: Γίνεται αλλαγή των φωτιστικών τύπου τριπλής φούσκας, τα οποία είχαν μεγάλη ηλεκτρική κατανάλωση και θάμβωση στους οδηγούς.

 Οδοί: 11ης Νοεμβρίου, Αγ.Γεωργίου Ορφανού, Αγ.Ιωάνη Θεολόγου, Αγ.Κυριακής, Αγ.Ισίδωρου Απέλλη, Αγ.Παρασκευής, Αγ.Ερμιόνης, Αγ.Σπυρίδωνα, Αγ.Αναργύρων, Αγ.Αποστόλων, Αερ.Περρίκου, Αερ.Ροδοκανάκη, Αερ.Χαλκιά, Αγ.Ιωάννη Προδρόμου, Αλατίου, Αρχ.Μακαρίου, Βασιλικάρη, Βερίτη, Βούρου, Ιερ.Γοργία, Δαλασσινού, Δημοκρατίας, Εγκρεμού, Έλενας Βενιζέλου, Ευαγγελιστρίας, Ηρακλείτου, Ηρωστράτου, Ι.Σόδη, Ιουστινιάνης, Καλαμπόκα, Καλοπλύτου, Καλουτά, Καρρά Ιωάννη, Καρτούλη, Κουντουριώτου, Κ.Χαλιορή, Λέτσαινας, Λεωφ.Καρφά, Μιχ.Λιβανού, Μιχάλων, Μάμαλη, Μαυρογορδάτων, Μεγ.Αλεξάνδρου, Μητρ. Ιγνατίου, Μονομάχου, Νέας Μονής, Παν.Ευρετής, Φίλ.Πασπάτη, Ριζαρίου, Στεφ.Τσουρή, Τρεχάκη, Φλοίσκου, Χάνδακος, Ψυχάρη: Τοποθέτηση νέων φωτιστικών στους στύλους της ΔΕΗ.

Εκτός πόλης Χίου θα γίνουν επεμβάσεις στις ακόλουθες περιοχές: 

Καρδάμυλα: Αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων στους στύλους της ΔΕΗ στην επαρχ.οδο ΚαρδάμυλαΜάρμαρο.

 Καρφάς-Μ.Λιμνιώνας-Θυμιανά: Αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων στους στύλους της ΔΕΗ από τη Λευκωνία (εργοστάσιο ΔΕΗ) προς Καρφά και επαρχ. ΟδοΚαρφά-Αγ.Ερμιόνης-Μ.Λιμνιώνα-Θυμιανά.

Βολισσός : Αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων στους στύλους της ΔΕΗ εντός του χωριού.  Καλαμωτή: Αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων τύπου «παραδοσιακό φαναράκι» στην είσοδο και εντός του χωριού.

Πυργί : Αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων στους στύλους της ΔΕΗ.

Καλλιμασιά : Αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων στους στύλους της ΔΕΗ.

 

Η χρηματοδότηση

Σε ότι αφορά στη χρηματοδότηση του έργου θα χρηματοδοτηθεί σε πρώτη φάση με 500.000 ευρώ και στη συνέχεια με 620.000 ευρώ μέσω διαχρονικού διατάκτη από τον προϋπολογισμό του 2020.

Αρχείο PDF

δδ bc1a2d4f42

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ