6.7.2017 19:17

Επιμένουν οι Αλληλέγγυοι Χίου για το δάγκωμα βρέφους από αρουραίο

Επανέρχονται με νεότερη επιστολή τους στο περιστατικό που ανέδειξε ο «π» για το πιθανολογούμενο δάγκωμα μωρού στον καταυλισμό της Σούδας από αρουραίο, το οποίο ωστόσο, δεν επιβεβαιώνει το Νοσοκομείο οι Αλληλέγγυοι Χίου. Σε νεότερο σημείωμα τους επιμένουν στο περιστατικό, αποφεύγουν όμως συγχρόνως να αντιπαρατεθούν με το «Σκυλίτσειο». Όπου κι αν βρίσκεται η αλήθεια, το γεγονός είναι ότι ένα μωρό ταλαιπωρήθηκε και πιθανά κινδύνευσε απ’ τις τρισάθλιες συνθήκες του καταυλισμού – ντροπή, τον οποίο ανέχεται το κράτος και συνεχίζει να συνδιαχειρίζεται ο Δήμος.

Αναλυτικά στην επιστολή τους οι Αλληλέγγυοι Χίου αναφέρουν:

«Διαβάσαμε κι εμείς το δημοσίευμά σας για το αναφερόμενο δάγκωμα βρέφους από αρουραίο στον καταυλισμό της Σούδας. Θα μας επιτρέψετε να παρατηρήσουμε τα εξής:

α) Την παρουσία αρουραίων πέριξ του καταυλισμού της Σούδας είχατε επισημάνει  http://www.politischios.gr/hios-poli/se-ligo-oi-skines-tha-epipleoyn-sti... και εσείς προ ολίγων μόλις εβδομάδων, τότε που εκατοντάδες άνθρωποι αναγκάζονταν να «ζήσουν» σε σκηνές εκτός του καταυλισμού. Οι σκηνές μετακινήθηκαν, ωστόσο οι αρουραίοι εξακολουθούν να κυκλοφορούν, αποτελώντας πάγιο κίνδυνο για την υγεία όλων των ανθρώπων που έχουν εγκλωβιστεί στο νησί και πρέπει να επιβιώσουν στις άθλιες συνθήκες της Σούδας. Αυτό το τόσο σοβαρό περιστατικό ο Δήμος το γνωρίζει. Καλά.

β) Στο συγκεκριμένο ζήτημα, οι γονείς του βρέφους ανέφεραν το δάγκωμα από ποντικό, τον οποίο είδαν μέσα στη σκηνή με το βρέφος, προφανώς οι γιατροί στο Νοσοκομείο δεν διαπίστωσαν δάγκωμα και χορήγησαν τη σχετική αντιβίωση για τα συμπτώματα που διέγνωσαν. Τρεις μέρες μετά, Κυριακή απόγευμα, η εικόνα που αντίκρισαν αυτόπτες μάρτυρες ήταν ενός βρέφους βαθιά αφυδατωμένου, με σημάδια στο σώμα και ως μόνο μέσο αντιμετώπισης την αντιβίωση, εκτός ψυγείου, άγνωστης δράσης ή επικινδυνότητας. Ακολούθησε η εκ νέου μεταφορά του στο Νοσοκομείο όπου και νοσηλεύτηκε για μια μέρα. Αλλά αλήθεια, μπείτε στη θέση των ανθρώπων αυτών: να είχατε να γυρίσετε με το άρρωστο παιδί σας και να το φροντίσετε σε μια σκηνή της Σούδας!

Σημειώστε δε, πως ο πατέρας της οικογένειας έχει σοβαρότατο καρδιακό πρόβλημα, και μόλις σήμερα, 1,5 μήνα μετά την άφιξή τους και ύστερα από πίεση, βρέθηκε διαμέρισμα για να μείνουν σε, ελπίζουμε, αξιοπρεπείς συνθήκες.

γ)  Δεν σκοπεύουμε να αντιδικήσουμε με το Νοσοκομείο, στο βαθμό που οι περισσότεροι εργαζόμενοί του συχνά υπερβαίνουν εαυτόν για να αντεπεξέλθουν στις τρομακτικές δυσκολίες που τους φορτώνει η τραγική αντιμετώπιση των προσφύγων από το κράτος. Η διοίκησή του γνωρίζει πολύ καλά ωστόσο, ότι οι συνθήκες στους καταυλισμούς (τα ποντίκια, οι συνθήκες υγιεινής, η ζέστη κ.λπ.) είναι δεδομένο πως θα προκαλούν συνεχώς νέα σοβαρά προβλήματα υγείας στους ήδη ταλαιπωρημένους ανθρώπους που στοιβάζονται επί μήνες σε Σούδα και ΒΙΑΛ. Το καμπανάκι του κινδύνου θα έπρεπε να το έχει χτυπήσει πρώτο το ίδιο το «Σκυλίτσειο».

δ) Σχετικά με το δημοσίευμά σας, επισημαίνουμε ότι οι αναφορές για όσα συμβαίνουν δεν «δυσφημούν το νησί» γενικώς και αορίστως. Προσπαθούν να ρίξουν φως σε όσα συμβαίνουν από τότε που η ελληνική κυβέρνηση με εντολή της Ε.Ε. εγκλώβισε χιλιάδες ανθρώπους σε νησιά σαν το δικό μας, με τα γνωστά αποτελέσματα. Η καταγγελία μιας εγκληματικής πολιτικής και η επισήμανση των ευθυνών των εμπλεκομένων είναι, αντιθέτως, υποχρέωση οποιουδήποτε τη διαπιστώνει.

ε) Και μια επισήμανση για τα τρέχοντα: όσοι υπερασπίζονται τη δημιουργία ενός καταυλισμού-φυλακής στο «18», μιας χωματερής για ανθρώπους και δικαιώματα στη μέση μιας αβάσταχτης ερημιάς, ας σκεφτούν πως θα ζουν εκεί βρέφη, έγκυες, άνθρωποι με σοβαρά προβλήματα υγείας, με το Νοσοκομείο σε απόσταση άνω της μισής ώρας για τις έκτακτες ανάγκες. Όσοι προωθούν το «18»,  προετοιμάζουν ένα έγκλημα.»

Αλληλέγγυοι Χίου

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ