Χίος Πόλη

13/11/17 13:22

τελ. ενημ.: 20/2/18 19:26

Επέστρεψαν τα βιβλία των Θρησκευτικών οι γονείς στα Καμπόχωρα

Στην επιστροφή των νέων βιβλίων θρησκευτικών προχώρησε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολικού Κέντρου Καμποχώρων προς την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χίου,  για τις τάξεις Γ’, Δ’, Ε και Στ’, καθώς επίσης και σε έγγραφη δήλωση διαμαρτυρίας υπογεγραμμένη από την πλειοψηφία των γονέων όλων των τάξεων.  

«Βρισκόμαστε στη θέση αυτή διότι τα νέα βιβλία των θρησκευτικών  περιέχουν υλικό από διδασκαλίες πολλών θρησκειών, χωρίς να δίδεται η δέουσα προτεραιότητα και βαρύτητα στο Ορθόδοξο Χριστιανικό Δόγμα, και προκαλούν σύγχυση σε παιδιά ηλικίας 8-11 χρόνων ως προς την Ορθόδοξη θρησκευτική διαπαιδαγώγησή τους, την οποία επιθυμούμε και δικαιούμαστε συνταγματικά να τους παρέχεται από την Ελληνική Πολιτεία.  

Γι’αυτό επιστρέφουμε ως απαράδεκτα τα νέα βιβλία και ζητούμε τη σύνταξη νέων σχολικών εγχειριδίων με ορθόδοξο προσανατολισμό αλλά και την εντωμεταξύ κατεπείγουσα διευθέτηση του θέματος  έστω με τη διανομή και χρήση των εγχειριδίων που ίσχυαν μέχρι και πέρυσι. 

 Σε μια εποχή που οι αρχές και οι αξίες της Ελληνικής οικογένειας βάλλονται, θεωρούμε ζωτικής σημασίας την έμπρακτη προάσπιση των πιστεύω μας», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους. 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση