9.6.2022 15:31

Έπεσαν οι υπογραφές για την συνολική αναβάθμιση του Βιολογικού Καθαρισμού της Χίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο τριτοβάθμιος καθαρισμός θα δίνει 4.000 κ.μ. νερό την ημέρα για αρδευτικό σκοπό

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει ένα πολύ σημαντικό έργο, το οποίο αναμένεται να αναβαθμίσει συνολικά τον βιολογικό καθαρισμό της ΔΕΥΑΝ Χίου στην περιοχή του αεροδρομίου, μετατρέποντας από δευτεροβάθμιο σε τριτοβάθμιο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας Βασίλη Μυριαγκό, μόλις ολοκληρωθεί το έργο θα παρέχει τη δυνατότητα παροχής νερού 4.000 κ.μ. την ημέρα για αρδευτικούς σκοπούς, ποσότητα που θα αφαιρείται από αντίστοιχο ισοζύγιο παροχής νερού που διαθέτει η ΔΕΥΑΝΧ για γεωργικούς σκοπούς.

Όπως εξήγησε ο κ. Μυριαγκός πρόκειται για την πρώτη ουσιαστική παρέμβαση στον βιολογικό, από τότε που δημιουργήθηκε, διασφαλίζοντας την βιωσιμότητά του για τα επόμενα 30 χρόνια.

Το χρονοδιάγραμμα του έργου είναι 1 χρόνος και μέσα από αυτό προβλέπεται η δημιουργία δικτύων προς τα Καμπόχωρα, η αλλαγή και αναβάθμιση του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού καθώς και η αντικατάσταση μηχανισμών που έχουν φθαρεί από τον χρόνο.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ