7.3.2018 10:07

Επειγόντως χρειαζόμαστε … αδιάβροχα φανάρια

Όποτε θέλουν ανάβουν και όποτε θέλουν σβήνουν. Τι είναι; Οι «φωτεινοί» σηματοδότες σε κεντρικά σημεία της πόλης. Πάει ένας μήνας που επικρατεί αυτή η κατάσταση, με  τους διερχόμενους οδηγούς να αναρωτιούνται γιατί μερικές ώρες της ημέρας τα φανάρια λειτουργούν κανονικά, ενώ άλλες βρίσκονται εκτός λειτουργίας.

Δεν υπάρχει, ωστόσο, συγκεκριμένο ωράριο που συμβαίνει ο παραλογισμός και ξάφνου οι δρόμοι από πολιτισμένοι και ευρωπαϊκοί μετατρέπονται σε δρόμους που θυμίζουν χώρες τις βαθιάς Ανατολής και της Ασίας, που προτεραιότητα έχει… αυτός που θα προλάβει.

Οι φωτεινοί σηματοδότες των οδών Καλουτά, Αρχ. Μακαρίου και  Βερίτη είναι εκείνοι που έχουν την πιο ισχυρή … προσωπικότητα, μια και σε αυτά τα σημεία της πόλης παρατηρείται εντονότερα η εναλλαγή.

«Υπάρχει στα φανάρια ένα καλώδιο, το οποίο συνδέεται με άλλα μικρότερα καλώδια και λόγω παλαιότητας έχει παρουσιάσει φθορά. Με τη βροχή, που αυτό το διάστημα είναι σύνηθες καιρικό φαινόμενο, τα μικρά καλώδια χαλάνε συνέχεια. Εμείς παρεμβαίνουμε όσο πιο άμεσα γίνεται και τα φτιάχνουμε, αλλάζοντας ό,τι χρειάζεται. Μια - δύο μέρες που έμειναν κλειστά συνεχόμενα ήταν λόγω διακοπής ρεύματος της ΔΕΗ», εξηγεί στον «π» ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, Λ. Παπαλάνης.

Ξεφεύγοντας από το όριο της κοινής λογικής ο Λευτέρης Παπαλάνης προσέθεσε στον «π» ότι η λειτουργίας τους θα συνεχιστεί με αυτόν τον τρόπο μέχρι να βρεθεί μόνιμη λύση για τους φωτεινούς σηματοδότες.

Αυτό βέβαια που δεν απάντησε ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας είναι, πως γίνεται η Αθήνα των χιλιάδων φαναριών να μην αντιμετωπίζει πρόβλημα με τα «μικροκαλώδια» και η Χίος να κατέχει και πάλι τα «πρωτεία».

Τελικά  πόσο συμβαδίζει με την κοινή λογική σε κάθε «βροχούλα»  να υπολειτουργεί η πόλη, σε κάθε βροχή να σβήνουν τα φανάρια, για δέκα και πλέον χρόνια να ψάχνουμε το μυστικών των άσβηστων διαγραμμίσεων και άλλα χιώτικα προβλήματα που στην υπόλοιπη Ελλάδα θεωρούνται από χρόνια λυμένα;

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ