Χίος Πόλη

13/4/17 19:12

τελ. ενημ.: 19/4/17 13:11

Εμείς τις διώχνουμε, αυτές επιμένουν

Επιβεβαιώνονται τα σενάρια της ενοικίασης του κτιρίου της πρώην Κλινικής Αυγουστή, 3 μήνες πριν την αποχώρηση των Μ.Κ.Ο. από το νησί

Σε συμφωνία με τους ιδιοκτήτες του κτιρίου της πρώην κλινικής Αυγουστή ήρθε η Ισπανική Μ.Κ.Ο. «Salvamento Maritimo Humanitario» προκειμένου να χρησιμοποιήσει τις εγκαταστάσεις ως χώρους γραφείων της στο νησί. Μάλιστα όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ η Ισπανική Μ.Κ.Ο. προτίθεται να παραχωρήσει μέρος του κτιρίου και σε άλλες Μ.Κ.Ο. που δραστηριοποιούνται στη Χίο, χωρίς να έχουν δοθεί περισσότερες λεπτομέρειες στη δημοσιότητα. Κατά άλλες πηγές η «SMH» προτίθεται εκτός των άλλων να δημιουργήσει και ιατρείο για την παροχή πρώτων βοηθειών σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Όλα αυτά όταν 31 Ιουλίου, σύμφωνα με στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όλες οι Μ.Κ.Ο. που δραστηριοποιούνται τόσο στη Χίο όσο και στα υπόλοιπα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θα πρέπει να αποχωρήσουν αφού οι αρμοδιότητες που έχουν θα περάσουν στην Ελληνική Πολιτεία με την Κυβέρνηση και τους κατά τόπους Δήμου να καλούνται να διαχειριστούν το μεταναστευτικό.

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση