18.1.2018 12:14

Εκθέτουν φωτογραφικά τους ψεύτικους ισχυρισμούς Μουζάλα οι Χαλκούσοι

Οι κάμερες κατέγραψαν την ανεμπόδιστη δίοδο οχημάτων αποκομιδής σκουπιδιών και λυμάτων

Ένας προς έναν καταρρίφθηκαν το πρωί της Πέμπτης στο Πρωτοδικείο Χίου οι ισχυρισμοί του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα που με την πρόφαση του κατεπείγοντος ζήτησε την απομάκρυνση των πασσάλων από την ιδιοκτησία Σκαπινάκη με την αιτιολογία ότι εμποδίζεται η αποκομιδή απορριμμάτων και λυμάτων με αποτέλεσμα η ΒΙ.ΑΛ. να έχει μετατραπεί σε ωρολογιακή βόμβα.

Και αυτό γιατί η δικηγόρος της οικογένειας Σκαπινάκη Γρ. Αλοιμόνου, προσκόμισε ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Χίου φωτογραφίες που τραβήχτηκαν πριν 2 ημέρες και στις οποίες απεικονίζεται όχημα της εταιρείας «Αλέξανδρος» που έχει αναλάβει την αποκομιδή απορριμμάτων και των λυμάτων από τις χημικές τουαλέτες, να περνά ανεμπόδιστα από το σημείο.

Την διέλευση των οχημάτων παραδέχτηκε και ο ίδιος ο διοικητής της ΒΙ.ΑΛ. Θεόφιλος Τσιγκαλάγης ο οποίος όμως είπε ότι ναι μεν το όχημα πέρασε από μέσα, ωστόσο στη συνέχεια δεν μπορούσε να εξέλθει, εξαιτίας της κακής ποιότητας του δρόμου, οπότε και χρειάστηκε η ρυμούλκησή του από όχημα του στρατού αφού είχε κολλήσει στις λάσπες.

Ο διοικητής μεταξύ άλλων παραδέχθηκε ότι κατά την επίστρωση του δρόμου, μπαζώθηκε τμήμα του οικοπέδου Σκαπινάκη με αποτέλεσμα να εξαφανιστεί το φυσικό όριο, που ήταν ένα χαντάκι απορροής υδάτων.

Τρεις φορές παρενέβη το υγειονομείο

Εκτός των άλλων η δικηγόρος της οικογένειας Σκαπινάκη προσκόμισε στο Δικαστήριο 3 αυτοψίες της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας από το 2016 μέχρι και σήμερα όπου περιγράφεται η ανεξέλεγκτη ροή λυμάτων τόσο μέσα στον δρόμο όσο και μέσα στο οικόπεδο Σκαπινάκη, χωρίς ωστόσο το Υπουργείο να κάνει καμία ενέργεια, παρότι είχε όλο το χρόνο στη διάθεσή του.

Επιπλέον προσκομίστηκαν φωτογραφίες που αποτυπώνουν αχρησιμοποιήτες χημικές τουαλέτες περιμετρικά της ΒΙ.ΑΛ. οι οποίες ουδέποτε χρησιμοποιήθηκαν παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτική υπάρχει έκτακτη ανάγκη από την περασμένη Πέμπτη.

Οι πάσσαλοι ήταν σε ευθεία γραμμή

Από την πλευρά του το Δημόσιο προσκόμισε φωτογραφίες ισχυριζόμενο ότι η θέση των πασσάλων ενώ αρχικά ήταν σε ευθεία γραμμή στη συνέχεια μετακινήθηκαν με προφανή σκοπό την παρεμπόδιση διέλευσης οχημάτων που θα μετέφεραν τους οικίσκους. Επιπλέον έκανε λόγο για άμεση ανάγκη τοποθέτησης των κοντέινερ αλλά και διέλευσης πιο μεγάλων οχημάτων, χωρίς να υπάρχει ζήτημα νομής από την πλευρά του ελληνικού δημοσίου.

Τέλος προσκόμισε σχετική φωτογραφία από την οποία προκύπτει ότι πριν την τοποθέτηση των πασσάλων μπορούσε να περάσει κανονικά μεγάλο όχημα που πραγματοποίησε εργασίες διαμόρφωσης περιμετρικά της ΒΙ.ΑΛ., χωρίς ωστόσο να διευκρινιστεί αν ο δρόμος που απεικονίζεται είναι πριν το μπάζωμα ή μετά. 

Η έκδοση της απόφασης αναμένεται σε λίγη ώρα. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ