15.10.2018 18:13

ΗΧΗΤΙΚΟ | Ρεκόρ ελέγχων από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου

429 παραβάσεις, 83 συλλήψεις και 62 κατασχέσεις μέσων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού

Την αδιάκοπη προσπάθεια του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου να ελέγξει όλα τα μέτωπα αρμοδιότητάς του μαρτυρούν τα στατιστικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα το μεσημέρι της Δευτέρας και αφορούν την καλοκαιρινή περίοδο.

Στο μέτωπο των τροχονομικών παραβάσεων βεβαιώθηκαν 429 τροχονομικές παραβάσεις, εκ των οποίων : - 79 (ήτοι ποσοστό 18,4%), αφορούν σε στάθμευση ή και κίνηση οχημάτων επί του πεζοδρομίου της χερσαίας ζώνης λιμένα Χίου, - 28 (ήτοι ποσοστό 6,5%) αφορούν σε στάθμευση σε χώρο που σημαίνεται κατάλληλα, εξαιρουμένων των απλών σημάνσεων στάσης-στάθμευσης (π.χ. ΑΜΕΑ), - 62 ήτοι ποσοστό 14,5%, αφορούν σε πρόκληση ανησυχίας στους λοιπούς χρήστες της οδού (π.χ. έλλειψη σιγαστήρα) και - 252 ήτοι ποσοστό 58,7%, σε λοιπές περιπτώσεις παράνομης στάθμευσης.  

Συλλήψεις-Προσαγωγές: Από βαθμοφόρους του Λιμεναρχείου Χίου, συνελήφθησαν συνολικά 83 άτομα για κατοχή πλαστών εγγράφων, διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών καθώς και προϊόντων εγκλήματος, κατοχή ναρκωτικών ουσιών, πρόκληση σωματικών βλαβών σε τρίτους, ψευδή δήλωση στοιχείων, λαθρεμπόριο καπνικών ειδών κτλ.

Επίσης, κατά τη διενέργεια ελέγχων, εντοπίστηκαν και προσήχθησαν στο λιμενικό κατάστημα για εξακρίβωση στοιχείων συνολικά 55 άτομα.  

Σύμφωνα με τα στοιχεία συνολικά κατασχέθηκαν 62 μέσα που χρησιμοποιήθηκαν σε παράνομες ενέργειες, όπως λέμβοι ή σκάφη και προωστήριες μηχανές αυτών. Στα πλαίσια της αστυνομικής μας δραστηριότητας, διενεργήθηκαν επίσης σε όλη την περιοχή αρμοδιότητας μας, καθώς και των λιμενικών σταθμών υπαγωγής μας, συνολικά 5064 έλεγχοι, σε άτομα, εγκαταστάσεις και οχήματα. Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αφορούν θέματα τροχονομίας, ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών. Υποψίες σε διερχόμενα πλοίασκάφη, έλεγχοι σκαφών που καταπλέουν στο λιμένα Χίου και σε λοιπούς λιμένες και λιμενίσκους, παράνομη κατάληψη χώρων καθώς και σε θέματα προστασίας θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Διερεύνηση καταγγελιών: 34 συνολικά καταγγελίες κατατέθηκαν στη Λιμενική Αρχή Χίου εγγράφως ή τηλεφωνικώς, οι οποίες ανεξαιρέτως διερευνήθηκαν ενδελεχώς από βαθμοφόρους μας.  

Περιστατικά διάσωσης παράτυπα εισερχομένων στην ελληνική επικράτεια ατόμων: Τα πλωτά περιπολικά σκάφη της Υπηρεσίας και των λιμενικών σταθμών αντιμετώπισαν συνολικά 42 περιστατικά διάσωσης παράτυπα εισερχομένων στην ελληνική επικράτεια ατόμων, από το σύνολο δε των διασωθέντων ατόμων των περιστατικών αυτών, το 33% αφορούσε ανήλικα παιδιά.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ