6.4.2017 12:17

Εγκατάλειψη και αδιαφορία σε Κλειδού και Αγ. Μακάριο

Δεν είναι η πρώτη φορά και σίγουρα δεν θα είναι και η τελευταία που ο Μ.Σκούφαλος αναφέρεται στην Κλειδού με παρέμβαση του. Σε έναν τόπο αγαπημένο για κάθε Βρονταδούση, σε ένα τόπο όμως ξεχασμένο και αφημένο χωρίς καμιά δημοτική δράση για τον καλλωπισμό, την προστασία και την ανάδειξη της.

Με επιστολή του προς τον δήμαρχο, τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και όλους τους υπεύθυνους ο επικεφαλής της ΛΑΣ σημειώνει: «Για μας τους Βρονταδούσους υπάρχουν σημεία του τόπου μας που εκτός από τα φυσικά στοιχεία που αναβλύζουν, αναβλύζουν και οι ψυχές των προγόνων μας με τις ιστορίες, τα ήθη και τις παραδόσεις μας. Οι «αγελούδες» μας και στις δυο τοποθεσίες που θα αναφερθούμε, έχουν πάψει προ πολλού το τραγούδι τους και τους χορούς τους.

Προσφάτως επισκέφθηκα την περιοχή της Μέσα Κλειδούς με τάξη του σχολείου μας και είδα την οικτρή κατάσταση που έχει περιέλθει η πηγή και ως προς την υποδομή της, που ποτέ δεν ήταν η αντίστοιχη του τοπίου που την περιβάλλει, πλην των πολύ παλιών ετών του λιθόκτιστου υδραγωγείου, της πελεκητής βρύσης με το σταυρό κ.λπ.

Η μυρωδιά του νερού αφόρητη, πιθανόν λόγω του ακαθάριστου της πηγής και του υδρόθειου που δημιουργεί ενδεχομένως, εικόνα εγκατάλειψης γενικώς, που δεν είμαι ειδικός για να γνωρίζω τις επιπτώσεις και στη δεξαμενή της νέας Κλειδούς που υδρεύεται ο Βροντάδος και η Χίος με πόσιμο νερό.

 

Το άλλο σημείο αφορά στην περιοχή του Αγ. Μακαρίου την παλιά βρύση που υπήρχε -τα λέγαμε και «Βρυσάκια», κάτω από το σπίτι του αείμνηστου Ζαννή Ρε- και παραμένει εγκαταλελειμμένη από χρόνια, έχουν κλαπεί οι πέτρινες γούρνες και φυσικά οι βρύσες. Είναι στη διαδρομή που πέρασαν τα ελληνικά στρατεύματα για να ανέβουν στο Αίπος, παραμένει κι αυτή κουφάρι από μνήμες αλλά και δείγμα του πολιτισμού μας.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση ζητάμε να επιληφθείτε των παραπάνω θεμάτων που θέσαμε και να λάβετε υπόψη ότι το πρώτο αφορά στα ζητήματα υγείας του λαού, άρα έχει και χαρακτήρα επείγοντος (καλλιέργεια της πηγής).

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ