7.7.2018 12:03

Ε.Κ.Χ: «Η παραμονή του μειωμένου ΦΠΑ αποκτήθηκε με τους αγώνες μας»

«Το Εργατικό Κέντρο Χίου εξέφρασε εξ αρχής την άρνησή του στην σύνδεση της παράτασης του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά με το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα, που παρέχεται ως αντάλλαγμα για να μετατραπούν τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου σε φυλακές υποδοχής προσφύγων.

Ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ στα νησιά μας είναι καθεστώς που εφαρμόζεται λόγω των ιδιαιτεροτήτων που καλούμαστε ως νησιώτες της παραμεθορίου να αντιμετωπίσουμε( γεωγραφική θέση, μεταφορικό κόστος, αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια κτλ) σε σχέση με τις περιοχές που βρίσκονται στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας και κοντά σε μεγάλα αστικά κέντρα και την πρωτεύουσα. Αποτελεί δικαίωμα και συνεχή μας διεκδίκηση.

Η εξάμηνη παράταση του ΦΠΑ είναι το αποτέλεσμα των αγώνων που δώσαμε οι νησιώτες ενωμένοι, και η φωνή μας έφτασε μέχρι τις Βρυξέλλες.

Ο αγώνας μας συνεχίζεται το ίδιο δυναμικός έως ότου ψηφιστεί ο νόμος που παγιώνει και καθιερώνει την μονιμότητα του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά», αναφέρουν τα μέλη του Εργατικού Κέντρου Χίου σε ανακοίνωση τους.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ