24.9.2018 22:26

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία στο πλευρό του Γ. Ράλλη

Την παρέμβαση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας προκάλεσε ο αποκλεισμός του Γ. Ράλλη από τη θέση του υποψηφίου Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου του ΠΕΚΕΣ Βορείου Αιγαίου. Αναλυτικά η ανακοίνωση της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος Χίου:

Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Χίου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας στη συνεδρίαση της 20ης Σεπτεμβρίου 2018 ασχολήθηκε με διάφορα θέματα, μεταξύ των οποίων και με τον αποκλεισμό του συναδέλφου μας Γιάννη Ράλλη, Σχολικού Συμβούλου Μαθηματικών Βορείου Αιγαίου, από τη θέση του υποψηφίου Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου του ΠΕΚΕΣ Βορείου Αιγαίου. Ο Γιάννης Ράλλης, αντιπρόεδρος του Παραρτήματος, δεν παρίστατο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, για να μην επηρεάσει την έκβασή της.

Το Παράρτημα Χίου της ΕΜΕ είναι Επιστημονικό Σωματείο, οπότε, λόγω αυτής του της ιδιότητας δεν παίρνει κομματικές και συνδικαλιστικές θέσεις. Επομένως διαμαρτυρόμαστε εντονότατα προς κάθε κατεύθυνση μόνο για τον Επιστημονικό και Παιδαγωγικό αποκλεισμό του Γιάννη Ράλλη, χωρίς κανένα κομματικό ή συνδικαλιστικό σχολιασμό.

Διαβάζοντας την επιστολή του Γιάννη Ράλλη προς το Συμβούλιο Επιλογής διακρίναμε, από την άψογα τεκμηριωμένη επιστολή του, τη δικαιολογημένη αγανάκτηση και πικρία του. Με το επιπλέον δεδομένο ότι δεν έχουμε δει στα ΜΜΕ καμία απολύτως διάψευση ή απάντηση, ενώνουμε και εμείς μαζί του φωνή διαμαρτυρίας.

Ο Γιάννης, ιδρυτικό μέλος του Παραρτήματος και επί αρκετά χρόνια Πρόεδρος προσέφερε τα μέγιστα και στο Παράρτημα και στη Μαθηματική Παιδεία του τόπου μας, εργαζόμενος ακατάπαυστα για 35 τουλάχιστον χρόνια. Ο Γιάννης δεν είναι απλά Μαθηματικός, είναι ιδεολόγος Μαθηματικός και θα μείνει έτσι μέχρι το τέλος της ζωής του, διακρινόμενος για την ευγένεια και το σεβασμό του προς τους συναδέλφους και τους μαθητές του. Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Σχολικός Σύμβουλος δεν «κούνησε ποτέ σε κανέναν το δάκτυλο». Στις διάφορες συζητήσεις αντιμετώπιζε όλους τους συναδέλφους από θέση ισότητας.

Υποσχόμαστε στο φίλο Γιάννη Ράλλη ότι μαζί θα συνεχίσουμε να διοργανώνουμε σεμινάρια, ημερίδες, συνέδρια, μαθηματικούς διαγωνισμούς, προσομοιώσεις διαγωνισμάτων καθώς και γενικότερου ενδιαφέροντος ομιλίες, έχοντας σαν οδηγό μας, όπως πάντα μέχρι σήμερα, το καλό των μαθητών μας.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ