10.7.2017 16:00

Δίνουν χιλιάδες ευρώ στην Υπ. Αρμοστεία για τη διαχείριση της «κλειστής» Σούδας

Μπορεί το Δημοτικό Συμβούλιο να έχει ψηφίσει ουκ ολίγες φορές το κλείσιμο του καταυλισμού της Σούδας, κάτι που παραμένει το βασικό ζητούμενο για τη Χίο, όμως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μάλλον έχει αντίθετη άποψη.

Κι αυτό γιατί, όπως αναφέρει η «Κ», αποφάσισε τη χορήγηση πρόσθετης βοήθειας ύψους 6,48 εκ. ευρώ για τη βελτίωση των συνθηκών υποδοχής προσφύγων στα κέντρα φιλοξενίας στη Λέσβο (Καρά Τεπέ) και στη Χίο για τη Σούδα, κάτι που μάλλον δεν επιτρέπει το κλείσιμο του καταυλισμού που συνδιαχειρίζεται ο Δήμος με την Ύπατη Αρμοστεία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής, αυτή η χρηματοδότηση προορίζεται για την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), προκειμένου να παράσχει υπηρεσίες όπως τρόφιμα, νερό και αποχέτευση και να συμβάλει στην προστασία των ευάλωτων μεταναστών, καθώς και στην εκπαίδευση και την υγειονομική περίθαλψή τους.

Με βάση τα στοιχεία της Επιτροπής, η συνολική χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης που διατέθηκε στις ελληνικές Αρχές και σε διεθνείς οργανισμούς που λειτουργούν στην Ελλάδα ανέρχεται σήμερα σε 361,82 εκατ. ευρώ επιπλέον των 509,5 εκατ. που χορηγήθηκαν στην Ελλάδα στο πλαίσιο των εθνικών προγραμμάτων για την περίοδο 2014-2020.

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ