31.10.2019 22:17

Δεν πάει έτσι μπροστά η Χίος !

Από το πουθενά 2ωρη συζήτηση για το μεταναστευτικό και αποχώρηση των συνδυασμών Βουρνού – Τριαντάφυλλου- Αντωνόγλου- Στάθη

Σε μία «mini» επανάληψη της θεματικής συνεδρίασης του θεματικού συμβουλίου για το μεταναστευτικό, μετατράπηκε το αίτημα του συνδυασμού «Χίος Μπροστά» προκειμένου να διορθωθούν τα λάθη της αρχικής απόφασης που δημοσιεύθηκε στη «Διαύγεια» αφού όπως προέκυψε περιείχε πληθώρα ανακριβειών.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός, ότι μέσα στα πρακτικά καταγράφονται άτομα να έχουν ψηφίσει 3 και 4 προτάσεις ενώ άλλοι να καταψηφίζουν την πρόταση της ίδιας τους της παράταξης.

Κι ενώ κανείς θα περίμενε, η συγκεκριμένη διαδικασία να διαρκέσει λίγα λεπτά, σύντομα μετατράπηκε σε σημείο τριβής μεταξύ των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου καταλήγοντας σε μία επί της ουσίας συζήτηση για το μεταναστευτικό.

Χαρακτηριστικό γνώρισμα της διαδικασίας που κράτησε περί τις 3 ώρες ήταν η προσπάθεια των συνδυασμών Τριαντάφυλλου – Βουρνού να εμπλέξουν τον συνδυασμό Κάρμαντζη στην ενεργή διαχείριση του ζητήματος, με τον Δήμαρχο να ανταπαντά ότι ούτε ο Δήμος, ούτε οι Δημότες, ούτε η Δημοτική Αρχή θα επωμισθούν στις πλάτες τους το βάρος της διαχείρισης, το οποίο αποτελεί βασική ευθύνη της Κυβέρνησης.

Η συζήτηση έφθασε σε τέτοιο βαθμό που επικεφαλής και Δημοτικοί Σύμβουλοι έστησαν συζήτηση για την αναγκαιότητα ΠΡΟΚΕΚΑ, για το τι συνιστά φύλαξη και τι αστυνόμευση, για το τι μπορεί να κάνει μία δημοτική επιτροπή για μεταναστευτικό και το από πού ξεκινά το πρόβλημα και που τελικά καταλήγει.

Τελικά έπειτα από σχεδόν 3 ώρες συζήτησης εντοπίστηκαν τα λάθη και οι παραλείψεις και αναδιατυπώθηκαν σημεία με τη λέξη «φύλαξη» να αντικαθίσταται από τη λέξη «αστυνόμευση», ενώ το σημείο που αναφέρει να μη δημιουργηθεί νέα δομή όπως το ΠΡΟΚΕΚΑ αντικαταστάθηκε από τη φράση να λειτουργεί μία μόνο δομή, μόνο για καταγραφή και ταυτοποίηση με ευθύνη της κυβέρνησης.

Αποχώρησαν Βουρνούς- Τριαντάφυλλος- Αντωνόγλου- Στάθη

Κι ενώ μετά από 3 ώρες συνεδρίασης η συζήτηση θα συνεχίζονταν κανονικά, οι αντιπολιτεύσεις ζήτησαν να τεθούν εκτός ημερήσιας διάταξης τα αιτήματα του Τοπικού Συμβουλίου Βολισσού. Τόσο ο Μανώλης Βουρνούς όσο και ο Κώστας Τριαντάφυλλος, υποστήριξαν ότι ο κανονισμός λειτουργίας δεν αναφέρει πουθενά ότι αν παρέλθει η μία ώρα συζήτησης των εκτός ημερήσιας διάταξης θεμάτων δεν μπορούν να προστεθούν κι άλλα με απόφαση του σώματος.

Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προέδρου του Σώματος Παύλου Καλογεράκη που υπενθύμισε ότι, δεν γίνεται μετά από 3 ώρες συνεδρίασης το Δημοτικό Συμβούλιο να μην έχει μπει στα εντός ημερήσιας διάταξης θέματα. Αρνήθηκε μάλιστα την οποιαδήποτε άλλη συζήτηση, προκαλώντας την αποχώρηση των συνδυασμών Βουρνού, Τριαντάφυλλου, Στάθη και Αντωνόγλου από την αίθουσα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ