10.1.2018 10:05

Δεν κινδυνεύει από την απώλεια το «Κουκουνάρειο»

Η είδηση του θανάτου του, ανήμερα των Φώτων,  εξαπλώθηκε γρήγορα και προκάλεσε  θλίψη σε πολλούς Χιώτες, μα περισσότερο στους Λατομούσσους, καθώς ο Γ. Κουκουνάρης υπήρξε ευεργέτης στην Ενορία της Παναγίας Λατομίτισσας.

Ωστόσο, οι παρελθοντικοί χρόνοι στην ουσία δεν χρειάζονται, γιατί όλα θα συνεχίσουν να προχωρούν σαν να μην ταξίδεψε ποτέ για την γειτονιά των αγγέλων. Το «Κουκουνάρειο» εδώ και χρόνια έχει βοηθήσει χιλιάδες παιδιά να βελτιωθούν σε αρκετούς τομείς και να διευρύνουν τους εκπαιδευτικούς και επαγγελματικούς τους  ορίζοντες. Το πνεύμα του εθελοντισμού ήταν και είναι αυτό που χαρακτηρίζει το «Κουκουνάρειο» Πνευματικό Κέντρο και θα εξακολουθήσει να το κάνει, όσο ο εμπνευστής του, π. Βασίλειος Φιλιππάκης, αντέξει.

Συνεχιστής στο έργο του αειμνήστου ευπατρίδη θα είναι η σύζυγος και οι κόρες του, που στηρίζουν το «Κουκουνάρειο», την Παναγία Λατομίτισσα και όσους έχουν ανάγκη, αφού ο Γ. Κουκουνάρης το περασμένο καλοκαίρι, που ήταν και η τελευταία φορά που επισκέφθηκε τη Χίο, ανακοίνωσε στην οικογένεια του ότι τους αφήνει παρακαταθήκη τη συνέχιση του έργου του.

«Πρωτίστως θα μας λείψει σαν άνθρωπος», αναφέρει συγκινημένος  ο π. Βασίλειος και θυμάται κάποια χρόνια πριν, το 2.000 συγκεκριμένα, τη χαρακτηριστική φράση που του εμπιστεύτηκε ο Γ. Κουκουνάρης, «εγώ πάτερ Βασίλειε έβαλα το χτίσμα και εσύ την ψυχή».

Τα μαθήματα αναβλήθηκαν για αυτή την εβδομάδα, αλλά από την Παρασκευή το πρόγραμμα θα επιστρέψει στους κανονικούς του ρυθμούς. Όπως ακριβώς θα ήθελε να συμβεί και ο ιδρυτής του.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ