24.4.2017 12:48

ΒΙΝΤΕΟ- Συναγερμός από πετρελαϊκή μόλυνση στη Μπέλλα Βίστα

Η πλήρης ετοιμότητα όλων των εμπλεκόμενων φορέων σε περίπτωση μεγάλης πετρελαϊκής μόλυνσης στις ακτές του νησιού επιβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια έκτακτης άσκησης που πραγματοποίησε το Λιμεναρχείο Χίου με στόχο την καταπολέμηση πετρελαιοκυλίδας από διερχόμενο πλοίο στην περιοχή των εγκαταστάσεων του Ναυτικού Ομίλου Χίου.

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης κηλίδα βαρέων πετρελαιοειδών, προκάλεσε ρύπανση στη Μπέλλα Βίστα ενώ τμήμα της κηλίδας εξακολούθησε να επιπλέει στην επιφάνεια της θάλασσας με αποτέλεσμα να απειλεί τις τριγύρω ακτές.

Όχημα του Λιμεναρχείου έσπευσε από ξηρά προς εξακρίβωση της κατάστασης διαπιστώνοντας την ύπαρξη μεγαλύτερης ποσότητας διάσπαρτων κηλίδων μαύρων πετρελαιοειδών που εκτείνονταν σε απόσταση 150 – 200 μέτρων.

Οι συμμετέχοντες στην άσκηση που πραγματοποιήθηκε στη στεριά χρησιμοποίησαν απορροφητικές πετσέτες, απορροφητικά φράγματα , προσκολλητικές περούκες, τσουγκράνες, φτυάρια, μαύρες σακούλες και γάντια ενώ από τον Δήμο διατέθηκε φορτηγό φια τη μεταφορά των κατάλοιπων.

Ταυτόχρονα στην περιοχή έσπευσαν μία λάντζα με συσκευή Skimmer, τα δύο σκάφη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης καθώς και το σκάφος του ΛΣ 611.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ