28.6.2018 12:58

ΒΙΝΤΕΟ| Στην τελική ευθεία ο περιφερειακός της πόλης

Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες στην εκβολή του ποταμού Παρθένη

Στην τελική ευθεία βρίσκεται πλέον η ολοκλήρωση του Α’ Τμήματος του Περιφερειακού Δρόμου της πόλης με τα συνεργεία της αναδόχου εταιρείας να εργάζονται πυρετωδώς για την ολοκλήρωση των εργασιών.

Μετά το «πράσινο φως» που έλαβε ο Δήμος για την τροποποίηση της αρχικής μελέτης ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν – κυρίως ως προς την πρόσβαση των περίοικων της νότιας πλευράς- ξεκίνησαν οι προπαρασκευαστικές εργασίες ώστε στο αμέσως επόμενο διάστημα να συνεχιστεί ο εγκιβωτισμός του ποταμού και η σύνδεση του δρόμου με την παραλιακή της Λεωφόρου Ενώσεως.

Το πρωί της Πέμπτης βρέθηκε στο εργοτάξιο ο Δήμαρχος Μ. Βουρνούς συνοδευόμενος από τον προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας Λ. Παπαλάνη καθώς και τον Γ.Γ. του Δήμου Λάκη Τσακό.

Σε δηλώσεις του στα τοπικά Μ.Μ.Ε. εξέφρασαν τη σιγουριά τους ότι το έργο θα έχει παραδοθεί προς χρήση το αργότερο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2018 παράλληλα με την παράδοση προς χρήση και του Δ’ Τμήματος του δρόμου από το Λατόμι μέχρι και την παραλιακή του Βροντάδου.

Όπως εξήγησε ο Μ. Βουρνούς το συγκεκριμένο έργο αναμένεται να αλλάξει ριζικά το κυκλοφοριακό τοπίο της πόλης της Χίου ενώ θα επιλύσει σημαντικά και το ζήτημα των πλημμυρικών φαινομένων που ήταν αυξημένα στις παρόχθιες ιδιοκτησίες του Παρθένη τα τελευταία χρόνια.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ