Χίος Πόλη

20/12/19 12:56

τελ. ενημ.: 20/12/19 20:40

ΒΙΝΤΕΟ- Στην τελική ευθεία η μετατόπιση της παραλιακής του αεροδρομίου

- Το έργο θα κοστίσει 4,7 εκ. ευρώ και στόχος είναι η ολοκλήρωσή του μέχρι το 2021

Ένα σημαντικό βήμα για το έργο ζωτικής σημασίας της επέκτασης και βελτίωσης του Αεροδρομίου Χίου πραγματοποιήθηκε. Από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Χίου παραλήφθηκε ολοκληρωμένη η μελέτη για τη Μετατόπιση της παραλιακής οδού του Αεροδρομίου Χίου.

Το σημαντικό αυτό έργο είναι προαπαιτούμενο για την υλοποίηση του για χρόνια επιζητούμενου εκσυγχρονισμού και βελτίωσης του Αερολιμένα Χίου «Όμηρος».

Η μετατόπιση της παραλιακής οδού έχει προϋπολογισμό που ανέρχεται στα 4.700.000 €.

Από την Περιφερειακή Ενότητα Χίου γίνεται συστηματική προσπάθεια για την ένταξη του έργου κατά την τρέχουσα προγραμματική περίοδο 2014-2020.

Τα έργα

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Παντελή Μπουγδάνο, τα έργα φορούν στη μετατόπιση του δρόμου σε μήκος 400 μέτρων με τις συνολικές παρεμβάσεις να εκτείνονται σε μήκος 600 μέτρων.

Μεταξύ άλλων προβλέπεται η δημιουργία ποδηλατόδρομου πλάτους 4 μέτρων και πεζοδρομίου πλάτους 2 μέτρων προς την πλευρά της θάλασσας.

Όπως εξήγησε ο κ. Μπουγδάνος, το έργο θα ενταχθεί σε χρηματοδότηση το α’ εξάμηνο του 2020 και θα δημοπρατηθεί μέχρι τα τέλη της νέας χρονιάς ώστε να μέσα στο 2021 να παραδοθεί προς χρήση.

Απαραίτητα πάντως προϋπόθεση είναι η ολοκλήρωση της επέκτασης της οδού Ιωάννου Χρήστου, έργο που αντιμετωπίζει προς το παρόν προβλήματα μετά την έκπτωση του αναδόχου.

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση