Χίος Πόλη

30/3/18 10:23

τελ. ενημ.: 30/3/18 13:16

ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ| Απεγκλωβίστηκαν από το «Χανδρής» αλλά εγκλωβίστηκαν στα Ι.Χ.

Με επιτυχία η πολυμέτωπη άσκηση ετοιμότητας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου με σενάριο τον σεισμό

Το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου αλλά και όλων των υπολοίπων εμπλεκόμενων φορέων όπως της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χίου και της Περιφέρειας, της Αστυνομικής Διεύθυνσης του νησιού, του τοπικού τομέα του ΕΚΑΒ, της ΔΕΗ, του Δασαρχείου, της 96 ΑΔΤΕ αλλά και των εθελοντικών ομάδων, ανέδειξε η ευρείας κλίμακας άσκηση που πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο Ξενοδοχείο «Χανδρής».

Το σενάριο

Το σενάριο περιελάμβανε ζημιές σε κτίρια και εγκαταστάσεις ως αποτέλεσμα μεγάλου σεισμού με επίκεντρο τη Χίο. Σύμφωνα με αυτό πέρα από τις υλικές ζημιές, υπήρξε απεγκλωβισμός ατόμου από διασωστικό συνεργείο και κατάσβεση πυρκαγιάς στο κτίριο.

Το σήμα δόθηκε από υπάλληλο του Ξενοδοχείου «Χανδρής» με την ανταπόκριση της Π.Υ. Χίου να είναι άμεση αφού 2,5 λεπτά αργότερα τα πρώτα οχήματα βρίσκονταν στο σημείο. Μετά από 1 λεπτό στην περιοχή της άσκησης έφθασε το κανόνι νερού της Πυροσβεστικής καθώς και τα υπόλοιπα οχήματα, όπως και το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε την τραυματία.

Η άσκηση διεξήχθη σε πραγματικό χρόνο και με όσο το δυνατό πιο ρεαλιστικές συνθήκες.

Μεγάλο πρόβλημα πάντως, σύμφωνα με τον Υποδιοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γ. Βουράκη παραμένουν τα παράνομα σταθμευμένα οχήματα που σε κάθε περίπτωση, ακόμα και σε πραγματικό συμβάν, αποτελούν σημαντικό εμπόδιο στην ανεμπόδιστη διέλευση των οχημάτων των υπηρεσιών.

Δείτε πλήρες φωτορεπορτάζ στη σελίδα του «π» στο Facebook

Σχόλια άρθρου: 0

Δείτε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση