3.4.2018 13:24

ΒΙΝΤΕΟ | Νέο σύστημα υπόσχεται να μειώσει τις οσμές του Βιολογικού

Να βάλει τέλος στην έκλυση οσμών που καθιστά την περιοχή του αεροδρομίου αποτρεπτική για τους επισκέπτες του νησιού αλλά και για τους πελάτες των επιχειρήσεων της περιοχής, επιχειρεί η διοίκηση της ΔΕΥΑΝΧ που το πρωί της Μ. Τρίτης παρουσίασε το νέο σύστημα απόσμησης του Βιολογικού Καθαρισμού.

Όπως εξήγησαν τα στελέχη της εταιρείας τα προηγούμενα δύο συστήματα απόσμησης του κτιρίου ήταν μικρότερης δυναμικότητας και διαφορετικής τεχνολογίας. Τα συστήματα αυτά απαιτούσαν πολύ μικρό χώρο και κατανάλωναν λιγότερη ενέργεια, ωστόσο δεν είχαν την απαιτούμενη παροχή άντλησης αέρα οπότε δεν ήταν πλήρως αποτελεσματικά.

Έτσι, με δεδομένα τα προβλήματα που σημειώνονταν κατά καιρούς, επιλέχθηκε άλλη μέθοδος απόσμησης αυτή του βιοφίλτρου. Τα οσμαέρια θα διέρχονται από μία κλίνη που περιέχει αναμεμειγμένο πριονίδι και τύρφη σε αναλογία 2 προς 1, εμποτισμένα με νερό, ώστε στη μάζα της να προσκολλώνται οι χημικές ενώσεις που προκαλούν τις οσμές.

Η κατανάλωση ενέργειας του συγκεκριμένου συστήματος υπολογίζεται σε 25 MWh ετησίως ενώ θα χρησιμοποιούνται 150 κυβικά μέτρα νερό σε ετήσια βάση για τη συνεχή διατήρηση υγρασίας στο φίλτρο.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ