Χίος Πόλη

11/9/17 11:38

τελ. ενημ.: 11/9/17 17:06

ΒΙΝΤΕΟ- «Να γίνετε τροχονόμοι των γονιών σας»

Πρώτο μάθημα από την Τροχαία Χίου με την έναρξη του σχολικού έτους

Με αφορμή την έναρξη του σχολικού έτους η Τροχαία Χίου ενημέρωσε τους μικρούς μαθητές , του 2ου Δημοτικού Σχολείου, αναφορικά με οδικά ζητήματα που αφορούν τους ίδιους ή τους γονείς τους.

Στην κεντρική είσοδο του σχολείου στελέχη της Τροχαίας με ενημερωτικά φυλλάδια στα χέρια έδιναν ένα διαφορετικό μάθημα στους μικρούς μαθητές που προσέρχονταν στον αγιασμό, με θέμα τους κανόνες οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής.

Λίγο πριν τη λήξη του αγιασμού ο Γ. Αραμπατζής, μίλησε στα παιδιά για τα συνήθη λάθη που κάνουν κυρίως οι γονείς και κατόπιν «δυστυχώς» τα μιμούνται και αυτά. «Εσείς παιδιά αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να γίνεται τροχονόμοι των γονιών σας. Αν τους βλέπετε να μιλούν στο τηλέφωνο την στιγμή που οδηγούν να τους κάνετε παρατήρηση να κλείσουν το κινητό ή να κάνουν μια στάση σε σημείο που δεν ενοχλούν να μιλήσουν» και συνέχισε λέγοντας: «εάν δεν φοράνε όλοι ζώνη μέσα στο αυτοκίνητο μην τους αφήνετε να ξεκινάνε. Να φωνάζετε έως ότου όλοι οι επιβάτες είναι ασφαλισμένοι με τις ζώνες τους».

Ο κ. Αραμπατζής ανανέωσε με τους μαθητές το ετήσιο ραντεβού τους στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής και τους υποσχέθηκε μεγαλύτερη ενημέρωση σε θέματα Δρόμου-Ασφάλειας, στο τρέχον σχολικό έτος.

 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση