9.5.2017 16:00

ΒΙΝΤΕΟ- Μαρίνα 140 θέσεων δημοπραττεί το ΤΑΙΠΕΔ στο Καστέλο

Μέσα στις προσεχείς εβδομάδες ο διαγωνισμός με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον

Ξεκολλά έπειτα από ολόκληρες δεκαετίες, η μαρίνα «φάντασμα» στο Καστέλλο με το ΤΑΙΠΕΔ να είναι έτοιμο να προχωρήσει στον πρώτο ολοκληρωμένο διαγωνισμό, προκειμένου να δημιουργηθούν λιμενικές εγκαταστάσεις που θα μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι 140 μικρά και μεσαία σκάφη.

Ο χώρος μέχρι και σήμερα παρέμενε ανεκμετάλλευτος και εγκαταλελειμμένος υποβαθμίζοντας ουσιαστικά όλη την παραλιακή ζώνη αλλά και την περιοχή του Καστέλλου.

«Είναι μία επένδυση που αν ενεργοποιηθεί θα μπορεί να φέρει μεγάλη ροή κεφαλαίων και τουριστών στη Χίο. Το αυξημένο ενδιαφέρον του ΤΑΙΠΕΔ το τελευταίο διάστημα φανέρωνε τη δρομολόγηση εξελίξεων», σημείωσε στον «π» ο Δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς.

Σε αυτό το πλαίσιο το πρωί της Δευτέρας στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ βρέθηκαν στο νησί μας με σκοπό να συναντηθούν με στελέχη του Δήμου Χίου. Στη συζήτηση δόθηκε ιδιαίτερη σημασία εκτός των άλλων στο ζήτημα της ορθής διασύνδεσης της μαρίνας με τη δημοτική οδό που διέρχεται μπροστά από αυτή αλλά και στη δημιουργία πεζοδρομίων που θα ενώνουν ασφαλώς την λιμενική εγκατάσταση με την ευρύτερη περιοχή και τα Μυλαράκια του Νοσοκομείου ως βασικό αξιοθέατο της πόλης.

«Αν αυτός ο διαγωνισμός πετύχει, τότε θα αλλάξουν οι όροι στη Χίο μετά από 10ετίες. Ζητήσαμε να μάθουμε αν υπάρχει ενδιαφερόμενος επενδυτής και η απάντηση ήταν θετική. Ότι ναι υπάρχει ενδιαφέρον. Και αυτό είναι καλό γιατί δεν μπορεί να βγαίνουν διαγωνισμοί στον άερα και στη συνέχεια να καταλήγουν άγονοι», επεσήμανε ο Μανώλης Βουρνούς.

Το εναλλακτικό σχέδιο

Πριν πάντως τις συζητήσεις με το ΤΑΙΠΕΔ, ο Δήμαρχος αποκάλυψε σε συνέντευξή του στα τοπικά Μ.Μ.Ε. ότι ο Δήμος ήταν έτοιμος να ζητήσει από τη διοίκηση του Ταμείου, τη μετατροπή του συγκεκριμένου χώρου σε κοινόχρηστο χώρο αναψυχής και περιπάτου, κάτι όμως που ήταν πολύ μακριά από τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε.

Σε ότι αφορά στα τεχνικά χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης επένδυσης, ο κ. Βουρνούς ανέφερε ότι θα γίνουν γνωστά μέσα στις επόμενες εβδομάδες και διαβεβαίωσε ότι σύμφωνα με τα λεγόμενα του ΤΑΙΠΕΔ, οι διαδικασίες που θα οδηγήσουν στον διαγωνισμό είναι σε εξαιρετικά προχωρημένο στάδιο.

«Έχει ληφθεί η έγκριση από το Δ.Σ. του Ταμείου και σύντομα θα δούμε λεπτομέρειες του διαγωνισμού στον Τύπο», κατέληξε. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ