Χίος Πόλη

17/11/17 16:36

τελ. ενημ.: 18/11/17 12:49

ΒΙΝΤΕΟ- «Λευκός καπνός» για το ακίνητο της Δασκαλόπετρας

Σε συμφωνία κατέληξαν έπειτα από χρόνια περιπετειών Δήμος Χίου και Άγιος Γεώργιος Βροντάδου για την ενοικίαση του ακινήτου στη Δασκαλόπετρα με σκοπό τη δημιουργία πολιτιστικής δομής για την ανάδειξη του χώρου όπου εικάζεται ότι ο Όμηρος δίδασκε τα έπη του.

Στον διαγωνισμό εκδήλωσης ενδιαφέροντος που προκήρυξε ο Δήμος συμμετείχε μόνο ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου καταθέτοντας προσφορά ενοικίασης του ενός και μοναδικού κτιρίου της περιοχής με αντίτιμο 1.300 ευρώ ανά μήνα.

Το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού Ναού εκτός των άλλων, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Στρ. Γδύση αποφάσισε να παραχωρήσει δωρεάν στον Δήμο και το περιβάλλοντα χώρο συνολικής έκτασης 3,5 στρεμμάτων ώστε να αξιοποιηθεί στο πλαίσιο της ανάπλασης της περιοχής.

Την ικανοποίησή του από την πλευρά της αντιπολίτευσης κατέθεσε ο σύμβουλος Στ. Καμπούρης σημειώνοντας ότι: «Χαιρόμαστε που τελικά ενοικιάζεται το κτίριο. Είναι μία προσπάθεια πολλών ετών που ξεκίνησε από τη δική μας δημοτική αρχή και ελπίζουμε ότι σύντομα θα καταφέρουμε να δημιουργήσουμε την πολιτιστική υποδομή που χρειάζεται χρηματοδοτώντας την μέσα από διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα».

 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση