6.11.2018 13:57

ΒΙΝΤΕΟ | «Η παραλιακή του αεροδρομίου να γίνει φιλική σε αθλητές και ποδηλάτες»

ΕΝΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΕΝΩΣΕΩΣ

«Η παραλιακή του αεροδρομίου δεν θα πρέπει να αποτελέσει ακόμα ένα ημιτελές έργο». Με αυτή τη φράση αθλητικοί και κοινωνικοί φορείς της Χίου παρενέβησαν δημόσια ζητώντας την επανάληψη του διαγωνισμού για τη ανάδειξη αναδόχου της μελέτης μετατόπισης τμήματος της παραλιακής του αεροδρομίου, προκειμένου να προβλεφθεί η δημιουργία υποδομών για αθλητές υγείας και ποδηλάτες.

«Είναι καλύτερο να αργήσει μία μελέτη κατά 2-3 μήνες προκειμένου να γίνει ένα έργο σωστά και να προβλεφθούν πράγματα που δεν έχουν προβλεφθεί παρά να γίνει ένα έργο ημιτελές. Διότι αν δεν γίνει τώρα αυτό το οποίο ζητά η κοινωνία της Χίου τότε δεν θα μπορέσει να γίνει εκ των υστέρων», επεσήμανε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Δ. Μυλωνάδης.

Οι συγκεκριμένες ενστάσεις μάλιστα κατατέθηκαν και εγγράφως στην Περιφέρεια και στο Υπουργείο, ώστε ο δρόμος αντί για 8 μέτρα να επεκταθεί στα 12.

«Αυτός ο δρόμος έχει δυνατότητες επέκτασης γιατί σε ορισμένα σημεία φθάνει ακόμα και τα 16 μέτρα. Δεν γίνεται αντί να τον αξιοποιήσουμε προς όφελος της κοινωνίας να τον κρατήσουμε στα 8 μέτρα. Άλλωστε η πραγματικότητα έχει δείξει ότι ο δρόμος από τον Ναυτικό Όμιλο Χίου μέχρι το αεροδρόμιο, αποτελεί ένα παραλιακό μέτωπο που χρησιμοποιείται καθημερινά από εκατοντάδες πολίτες για περπάτημα, τρέξιμο, άθληση και ποδηλασία», επισημάνθηκε.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ