14.4.2017 23:43

ΒΙΝΤΕΟ- Αυστηρό μήνυμα Μάρκου για τον Ρουκετοπόλεμο

Μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση έστειλε από την κατάμεστη Πλατεία Βουνακίου ο Μητροπολίτης Μάρκος με αφορμή τη συζήτηση που έχει ανοίξει σχετικά με την φετινή διεξαγωγή του Ρουκετοπόλεμου.

Λίγες ώρες πριν την παρέλαση των Ρουκετατζήδων από την παραλιακή του Βροντάδου προς τις δύο ενορίες του Αγίου Μάρκου και της Παναγίας Ερειθιανής, ο Μητροπολίτης τάχθηκε ανοιχτά υπέρ του εθίμου χωρίς όμως να το κατονομάσει, λέγοντας ότι η επιστροφή στις ρίζες των παραδόσεων αποτελεί μονόδρομο για να διασφαλιστούν τα έθιμα.

«Οφείλουμε να διατηρήσουμε αυτό που δικαιούμαστε. Την ελληνική και ορθόδοξη ταυτότητά μας σε αυτή την έπαλξη της πατρίδας μας. Προσευχόμαστε να βρούμε αυθεντικές και αναλλοίωτες τις ρίζες των παραδόσεών μας που πολλές φορές, τα λάθη της υπερβολής τα δικά μας, τις θέτουν υπό τον κίνδυνο της θυσίας οποιουδήποτε καιροσκοπικού σκοπού και στην απειλή της εξαφανίσεως. Όσο όμως αυτές οι ρίζες είναι βαθιά στο χώμα της συνειδήσεώς μας, μπορούμε να τις βρούμε όπως μας τις έδωσαν οι πρόγονοί μας. Και δεν έχουμε να φοβηθούμε ή να ζημιώσουμε κανέναν εάν έτσι τις διατηρήσουμε», ανέφερε ο Μητροπολίτης Μάρκος.  

@ Δείτε το φωτογραφικό άλπουμ από την περιφορά των επιταφείων της πόλης της Χίου στο Facebook του "π"

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ