23.8.2017 15:59

ΒΙΝΤΕΟ- Απομακρύνονται 20 τόνοι σωσιβίων από τον ΧΥΤΑ της Χίου

Συνέχεια στο εγχείρημα της δημιουργίας διαφόρων ειδών με πρώτη ύλη τα σωσίβια που αφήνουν οι μετανάστες κατά την άφιξή τους στις ακτές της Χίου, δίνεται μέσα από τη συνεργασία της ΔΙ.Α.ΝΟ.Χ. και της Μ.Κ.Ο. «Οδύσσεια». Η συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων είχε σταματήσει από πέρυσι εξαιτίας της έλλειψης χρηματοδότησης από πλευράς ιδιωτών, πρόβλημα το οποίο ξεπεράστηκε πριν από λίγες ημέρες.

35 εργάτες της εταιρείας βρίσκονται ήδη στον ΧΥΤΑ και στην αποθήκη της ΔΙ.Α.ΝΟ.Χ. στο Χαλκειός προκειμένου να απομακρύνουν περί τους 20 τόνους αποθηκευμένων σωσιβίων, που σε διαφορετική περίπτωση θα κατέληγαν για θάψιμο στη νότια Χίο.

«Από τα σωσίβια θα κατασκευαστούν, τσάντες, πορτοφόλια, θήκες για φορητούς υπολογιστές και άλλα αντικείμενα που θα αναγράφεται πάνω ότι προέρχονται από τη Χίο. Θα καταλήξουμε στα τελικά σχέδια και θα δώσουμε την άδεια στην εταιρία να προχωρήσει», εξήγησε ο Σ. Συριώδης. 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ