6.4.2017 13:04

Αυξήθηκαν οι προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή δηλώνει ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης

Αύξηση των προσλήψεων στην Ειδική Αγωγή  περιγράφει ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αρ. Καλάργαλης απαντώντας στα σχετικά δημοσιεύματα. Ο προϊστάμενος σημειώνει πως, «Φέτος προσλήφθηκαν 4.888 εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται ΌΛΟΙ οι πτυχιούχοι των δύο Τμημάτων Ειδικής Αγωγής του Βόλου και της Θεσσαλονίκης (2.300 συνολικά). Για να καλυφθούν οι ανάγκες προσλήφθηκαν πάλι ΌΛΟΙ οι πτυχιούχοι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί με διδακτορικές και μεταπτυχιακές σπουδές στην Ειδική Αγωγή και επιπλέον 635 δάσκαλοι από τον πίνακα γενικής εκπαίδευσης, καθώς εξαντλήθηκαν αυτοί της Ειδικής Αγωγής. Οι εκπαιδευτικοί Γενικής Εκπαίδευσης κατατάσσονται σε επικουρικό πίνακα και από αυτόν θα γίνονται προσλήψεις μόνο όταν προσληφθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί της Ειδικής Αγωγής. 

Με την αποφοίτηση, το 2001, πτυχιούχων από τα τμήματα του Βόλου και της Θεσσαλονίκης δεν εκδόθηκε ΦΕΚ ώστε να ενταχθούν σε κλάδο και να τους δοθούν επαγγελματικά δικαιώματα. Το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) δεν τους ενέτασσε σε κάποια κατηγορία. Το σχέδιο της Υπουργικής Απόφασης δόθηκε για διαβούλευση, και ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να σημειώσει τις παρατηρήσεις του.

Το ενδιαφέρον του Υπουργείου Παιδείας αποδεικνύεται με την σημαντική αύξηση των προσλήψεων στην Ειδική Αγωγή. Το 2014-15 προσλήφθηκαν 6.308 αναπληρωτές. Το 2015-16 προσλήφθηκαν 8.623 αναπληρωτές και το 2016-17 10.700 αναπληρωτές.

Το σχολικό έτος 2016-17, μετά από 8 ολόκληρα χρόνια, ιδρύθηκαν 531 Τμήματα Ένταξης, 3 Ειδικά Νηπιαγωγεία, 9 Δημοτικά, 5 Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. και 9 Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια. Στο Βόρειο Αιγαίο δημιουργήθηκαν 19 νέα Τμήματα Ένταξης και το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Ικαρίας. Επαναλειτούργησε επίσης το Ειδικό Νηπιαγωγείο Σάμου μετά από πολλά χρόνια αναστολής λειτουργίας. Φέτος, άμεσα, θα ιδρυθεί το  Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Χίου».

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ