1.2.2018 16:11

«Αθλητισμός για όλους» το νέο μότο του ΕΑΣ – ΣΕΓΑΣ για το 2018

Μία σειρά επιτυχημένων δράσεων που στόχο έχουν να παροτρύνουν μικρούς και μεγάλους να ασχοληθούν με τον αθλητισμό εγκαινιάζει την προσεχή Κυριακή η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Χίου - Σάμου με τον αγώνα Ανώμαλου Δρόμου στο λιμάνι της Χίου.

Ουσιαστικά πρόκειται για την πρώτη από μία σειρά αθλητικών διοργανώσεων που απευθύνεται όχι μόνο σε αθλητές αλλά κυρίως σε όλους τους πολίτες ανεξαρτήτου ηλικίας με σκοπό να αποτυπωθεί το ενδιαφέρον του κόσμου ώστε στο μέλλον να σχεδιαστούν αντίστοιχες δράσεις.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Χίου – Σάμου Κ. Τριαντάφυλλος, στόχος είναι οι όποιες διοργανώσεις να μην εξαντλούνται στα διασυλλογικά πρωταθλήματα. «Προσπαθούμε με κάθε μέσο και τρόπο να καλλιεργήσουμε την κουλτούρα του κλασσικού αθλητισμού για τα παιδιά και τους μεγαλύτερους. Να τους φέρουμε κοντά και να τους πούμε να μη φοβηθούν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό», ανέφερε.

Σε αυτό το πλαίσιο έχει ξεκινήσει η προετοιμασία των σχολικών αγώνων, ο τελικός των οποίων θα γίνει την 1η Ιουνίου στις Οινούσσες σε συνεργασία με τη Μητρόπολη Χίου και τον οικείο Δήμο.

Παράλληλα διοργανώνονται τα διασυλλογικά πρωταθλήματα ανδρών και γυναικών ενώ φέτος θα υλοποιηθεί  και ο αγώνας Δρόμου και Σκέψης στις 20 Μαΐου 2018.

Κορυφαία διοργάνωση για τον ΣΕΓΑΣ θα αποτελέσουν οι Περιφερειακοί Αγώνες Βορείου Αιγαίου που θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στο νησί μας.

Σε ότι αφορά στον αγώνα της Κυριακής η πρώτη διαδρομή θα ξεκινήσει στις 10:00 το πρωί με αφετηρία και τερματισμό στο Λιμεναρχείο με την πραγματοποίηση 6 επιμέρους αγώνων.

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ