7.9.2022 14:30

Ανοίκειες συμπεριφορές που πλήττουν το κοινωνικό σύνολο

Ανακοίνωση από τη Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Χίου

Ο ευπρεπισμός στην εικόνα των δημόσιων χώρων έχει ως αναγκαία προϋπόθεση το σωστό σχεδιασμό των υπηρεσιών, το ζήλο των εργαζομένων που τον υλοποιούν αλλά και τη συνεργασία των συμπολιτών που είναι οι άμεσοι αποδέκτες του αποτελέσματος.

Αφορμή για τα παραπάνω έδωσαν ανοίκειες συμπεριφορές αγνώστων που θεωρούν την ανεξέλεγκτη ρίψη απορριμμάτων και ογκωδών αντικειμένων εκτός κάδων, ως επίτευγμα που προσβάλει βάναυσα τον πολιτισμό μας και αλλοιώνει τη δημόσια εικόνα του Δήμου μας. 

Ταυτόχρονα οι ανοίκειες συμπεριφορές των ασυνείδητων δημιουργούν βλάβες στον εξοπλισμό της Υπηρεσίας που επιβαρύνουν το δημοτικό προϋπολογισμό και ευρύτερα την κοινωνία. Έτσι λοιπόν η ρίψη θραυσμάτων γιαλού σε βυθιζόμενο κάδο απορριμμάτων στην περιοχή των Θυμιανών είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή των ολοκαίνουργιων πανάκριβων σάκων με ότι αυτό συνεπάγεται.

Η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης θα συνεχίσει τη συμβολή της στην διασφάλιση της ευπρεπούς δημόσιας εικόνας του Δήμου μας και ευελπιστεί στη συνεργασία των συμπολιτών μας απομονώνοντας αντικοινωνικές συμπεριφορές που αμαυρώνουν την εικόνα και πλήττουν το σύνολο της κοινωνίας μας.

 

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ