31.8.2017 14:35

Ανοίγει τις πύλες του για 70 φοιτητές το Τμήμα Τουρισμού της Χίου

Με πρόεδρο του Τμήματος τον ίδιο τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου Στέφανο Γκρίτζαλη

Καθόλα έτοιμο να υποδεχτεί από τις 2 Οκτωβρίου τους 70 πρώτους σπουδαστές του είναι το νεοσύστατο Τμήμα Τουρισμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου με έδρα τη Χίο. Πρόεδρος του Τμήματος με προσωρινή συνέλευση αναλαμβάνει επί του παρόντος ο ίδιος ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου Στέφανος Γκρίτζαλης.

Που θα στεγάζεται

Σύμφωνα με την γραμματέα του Τμήματος κ. Αγγελική Αθανασίου η γραμματεία θα στεγάζεται στο Καρράδειο κτίριο επί της οδού Λιβανού όμως τα μαθήματα θα παραδίδονται σε όλα τα κτίρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην πόλη, δηλαδή στο Καρράδειο, στο Μιχάλειο και στο κτίριο της οδού Κοραή δίπλα από τη Μητρόπολη Χίου.

Προχωρά η διαδικασία προσλήψεων

Αναφορικά με τη στελέχωση του Τμήματος η κα. Αθανασίου ανέφερε στον «π» ότι ήδη από τις αρχές Αυγούστου έχουν αναρτηθεί δύο προσκλήσεις, η μία που αφορά για συμβασιούχους διδάσκοντες, η άλλη μέσω ΕΣΠΑ που αφορά τους κατόχους διδακτορικού ενώ μαθήματα θα παραδίδουν και καθηγητές των υπολοίων τμημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Ξεκινούν οι εγγραφές

Οι νεοεισακτέοι στο Τμήμα Τουρισμού θα μπορούν να εγγράφονται ηλεκτρονικά μόλις το Υπουργείο Παιδείας ανοίξει την ειδική πλατφόρμα εγγραφής. Αυτό αναμένεται να γίνει την πρώτη ή το αργότερο τη δεύτερη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, ώστε αμέσως μετά να ανακοινωθεί το αναλυτικό πρόγραμμα διδασκαλίες ανά ημέρα και ανά αίθουσα και ακολούθως από 2 Οκτωβρίου να ξεκινήσουν τα μαθήματα.

Ερωτώμενη για το προφίλ των νέων σπουδαστών η κα. Αθανασίου διευκρίνισε ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία, αλλά το τηλεφωνικό ενδιαφέρον των σπουδαστών που θα αποτελέσουν την πρώτη φουρνιά του νέου τμήματος είναι αυξημένο.

Το τμήμα

Αποστολή του Τμήματος Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού, είναι η ποιοτική και σύγχρονη εκπαίδευση, με θεωρητική και εμπειρική προσέγγιση, στους επιστημονικούς κλάδους που εξετάζουν  την ανάπτυξη του τουρισμού και τη διοίκηση των τουριστικών επιχειρήσεων. Στόχος του Τμήματος είναι η εκπαίδευση εξειδικευμένων επιστημόνων και επιτυχημένων επαγγελματιών στον τομέα του τουρισμού.

Το νεοσύστατο Τμήμα Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού, έχει ως αποστολή αφενός να συνθέτει, να εξελίσσει και να ολοκληρώνει όλους τους επιστημονικούς κλάδους οι οποίοι εξετάζουν την τουριστική ανάπτυξη και τη διοίκηση των τουριστικών επιχειρήσεων και αφετέρου να παρέχει στους φοιτητές ποιοτική και σύγχρονη εκπαίδευση που θα τους εξασφαλίζει επαγγελματική αποκατάσταση και σταδιοδρομία στους διαφορετικούς κλάδους του τουριστικού τομέα.

Ειδικότερα, το Τμήμα έχει ως αποστολή να εκπαιδεύει συστηματικά επιστήμονες ικανούς  να ανταπεξέρχονται στις ανάγκες της διεθνούς αγοράς σε θέματα οικονομίας και διοίκησης τουρισμού καθώς και ζητήματα που αφορούν στις ανάγκες των τουριστικών επιχειρήσεων. Στο πλαίσιο αυτό, δίνει τη δυνατότητα επιλογής συνδυασμού μαθημάτων, σύμφωνα με τις προσωπικές προτιμήσεις και τον επαγγελματικό προσανατολισμό κάθε φοιτητή, με τις Κατευθύνσεις «Σχεδιασμός και Πολιτική του Τουρισμού» και «Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων».

Το πρόγραμμα σπουδών
Στο καινοτόμο πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος προβλέπονται διεθνοποιημένες ακαδημαϊκές, εκπαιδευτικές και ερευνητικές δράσεις καθώς και ποικίλες συνέργειες με σημαντικούς φορείς του τουρισμού στο νότιο και βόρειο Αιγαίο, προς όφελος των φοιτητών και φοιτητριών του Ιδρύματος και της αναπτυξιακής προοπτικής της χώρας γενικότερα.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ