17.5.2017 0:17

Αναβολή για την υπόθεση της «μαύρης τρύπας» στην Ομηρούπολη

Στις 13 Φεβρουαρίου στο Εφετείο Κακουργημάτων η εκδίκαση της υπόθεσης

Αναβολή για τον Φεβρουάριο του 2018 ζήτησε κι έλαβε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων , ο πρώην Ταμίας του Δήμου Ομηρούπολης Ι. Μεννής που μαζί με τους πρώην Δημάρχους Ομηρούπολης Μάρκο Μεννή και Δημήτρη Παπαληό κατηγορούνται για τη «μαύρη τρύπα» που βρέθηκε στα ταμεία του πρώην Δήμου Ομηρούπολης από τους ορκωτούς λογιστές.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κ. Ι. Μεννή επικαλέστηκε σοβαρά προβλήματα υγείας του πελάτη του με αποτέλεσμα το Δικαστήριο να δεχθεί το αίτημα για αναβολή και όρισε νέα δικάστιμο στις 13 Φεβρουαρίου 2018.

Ακολούθως ζητήθηκε από την συνήγορο υπεράσπισης του πρώην Δημάρχου Δ. Παπαληού να αρθεί ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από το νησί κάτι που έγινε αποδεκτό.

Τέλος αποδεκτό έγινε και το αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης του πρώην Δημάρχου Μάρκου Μεννή ώστε να τροποποιηθεί ο περιοριστικός όρους που του επέβαλλε την υποχρεωτική παρουσία στο Αστυνομικό Τμήμα 2 φορές τον μήνα, σε 1 φορά το πρώτο 5νθήμερο εκάστου μήνα στο Α.Τ. Κατοικίας ή Διαμονής του.

Σε ότι αφορά στο αδίκημα και οι 3 κατηγορούνται για «απιστία σχετική με την υπηρεσία, το αντικείμενο της οποίας έχει συνολική αξία μεγαλύτερη των 120.000 ευρώ και η ζημιά που προξενήθηκε στο δημόσιο, υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ, από υπαίτιο που εξακολούθησε επί μακρό χρόνο την εκτέλεση του εγκλήματος και το αντικείμενό του είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, κατά συναυτουργία και κατά μόνας».  

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ