Χίος Πόλη

1/8/20 13:26

τελ. ενημ.: 3/8/20 11:15

750 επιβάτες και 190 Ι.Χ. το πρώτο κύμα των αδειούχων στη Χίο

Πάνω από 750 επιβάτες και 190 Ι.Χ. οχήματα καταφθάνουν το απόγευμα του Σαββάτου στο νησί με το πλοίο «Νήσος Ρόδος» αποτελώντας το πρώτο κύμα αδειούχων του Αυγούστου, με το Λιμεναρχείο να εκτιμά ότι οι αφίξεις θα κορυφωθούν μέχρι και τα μέσα του μήνα, οπότε και θα ξεκινήσει το ταξίδι της επιστροφής για αρκετούς από αυτούς.

Σύμφωνα με τα περιοριστικά μετρά από τον ΕΟΔΥ που ισχύουν έως τις 4 Αυγούστου, λόγω του κορονοϊού, αυτή τη στιγμή ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός επιβατών στα πλοία της ακτοπλοΐας είναι στο 60% για τα πλοία που δεν διαθέτουν καμπίνες και στο 65% για τα πλοία που διαθέτουν καμπίνες. 

Όλοι οι επιβάτες θα πρέπει να βρίσκονται τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου καθώς υπάρχει μία διαδικασία που απαιτείται για την επιβίβασή τους όπως η συμπλήρωση ειδικού ερωτηματολογίου και η θερμομέτρηση.

Επίσης θα πρέπει να διατηρούν απόσταση 1,5 μέτρου, ενώ η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική μόνο στους εσωτερικούς χώρους του πλοίου.

Επίσης, στα πλοία υπάρχει ειδική διάταξη για τους επιβάτες στα αεροπορικά καθίσματα, ένα κάθισμα κατειλημμένο και ένα κάθισμα κενό, παρακείμενο, εμπρός και πίσω.

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση