12.10.2019 11:33

5 χρόνια εγκλωβισμένοι στις όχθες του Παρθένη

Έκκληση από κατοίκους και επιχειρηματίες να προχωρήσουν γρήγορα τα έργα

Σε ένα πραγματικό εφιάλτη έχει μετατραπεί για επιχειρηματίες και κατοίκους της περιοχής του Παρθένη, το έργο της ολοκλήρωσης του α’ τμήματος του Περιφερειακού δρόμου της πόλης.

Πέντε σχεδόν χρόνια μετά την έναρξη των εργασιών και τα προβλήματα συνεχώς αυξάνονται με κυριότερο την μείωση της παραγωγικής δραστηριότητας των επιχειρήσεων, αφού η πρόσβαση ειδικά στα καταστήματα είναι σχεδόν απαγορευτική για τους πελάτες.

Ακόμα κι αν κάποιος αγνοήσει τη στενότητα του χώρου θα βρεθεί αντιμέτωπος με λάσπες, ανοιχτά χαντάκια και σωλήνες κάτι που λειτουργούν αποτρεπτικά για την δίοδο στις όχθες του Παρθένη.

«Για να καταλάβετε τι αντιμετωπίζουμε, όταν θέλει να έρθει σε εμάς κάποιος πελάτης, σταθμεύει στη Φάρκαινα και στη συνέχεια πηγαίνουμε εμείς με αυτοκίνητο και τον παίρνουμε από το συγκεκριμένο σημείο», αναφέρει στον «π» ο επιχειρηματίας Αντώνης Ζαννάρας και προσθέτει:

«Πέντε χειμώνες ταλαιπωρούμαστε με αυτή την κατάσταση. Είμαστε εγκλωβισμένοι μέσα στις ίδιες μας τις περιουσίες. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει ενδιαφέρον και από τον Δήμο και από τις Τεχνικές τους Υπηρεσίες, όμως όπως αντιλαμβανόμαστε είναι πλέον στο χέρι των εργολάβων να προχωρήσουν με γρήγορους ρυθμούς το έργο. Τον χειμώνα, όπως είναι φυσικό δεν μπορούν να δουλέψουν εξαιτίας της λάσπης και των νερών. Απευθύνουμε έκκληση τώρα που ο καιρός είναι ακόμη καλός να γίνουν όσο περισσότερες εργασίες μπορούν».

«Να σταματήσει η ταλαιπωρία του κόσμου»

Από την πλευρά τους πάντως οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου διαπιστώνουν ότι οι εργασίες είναι πολύ κοντά στην ολοκλήρωση, ωστόσο πιέζουν με τη σειρά τους για την ολοκλήρωση των υπολειπόμενων εργασιών στις όχθες του ποταμού.

«Οι εργολάβοι ως προς το κυρίως έργο υπήρξαν συνεπείς. Αυτό το οποίο ζητάμε είναι να τελειώσουν και τα λίγα μικρά έργα που απομένουν αντιλαμβανόμενοι και οι ίδιοι την πίεση που έχει ασκηθεί μετά από 4 χρόνια εργασιών σε μόνιμους κατοίκους και επιχειρηματίες», ανέφεραν στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών στον «π».

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ