18.8.2022 8:10

16 τόνοι ανακυκλώσιμων ρούχων μέσα από τον κόκκινο κάδο

Το 8ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Χίου σε συνεργασία με την εταιρεία «Recycom», έχει τοποθετήσει από τον Μάιο 2021, τον κόκκινο κάδο ανακύκλωσης ρούχων και υποδημάτων επί της Λεωφόρου Αιγαίου (μπροστά από το παλιό Τελωνείο Χίου). Είναι το μοναδικό σημείο ανακύκλωσης ρούχων και υποδημάτων στο νησί μας και από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του κάδου, με την ευαισθητοποιήση των πολιτών της Χίου καταφέραμε να συλλέξουμε και να αποστείλουμε στην εταιρεία Recycom περισσότερους από 13 τόνους ανακυκλώσιμου υλικού. Και ήδη τους τελευταίους 3 μήνες έχουμε συλλέξει σε αποθήκες, επιπλέον 3 τόνους.

Πρόκειται για μια οργανωμένη και ολοκληρωμένη διαχείριση μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης, συμβάλλοντας στην ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας, για την ανακύκλωση και τη δημιουργία ενός καθαρότερου, υγιεινότερου και αειφόρου περιβάλλοντος για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού μας. Βοηθάμε ώστε να μην καταλήγουν στους ΧΥΤΑ τα πεταμένα ρούχα και μειώνουμε το αντίκτυπο στο περιβάλλον και στην κλιματική αλλαγή!

Η εταιρεία «Recycom»,  τα άριστα σε ποιότητα είδη τα διανέμει δωρεάν σε ευπαθείς ομάδες, ενώ τα υπόλοιπα τα ανακυκλώνει (Μάθετε περισσότερα για τη διαδικασία συλλογής ενδυμάτων & υποδημάτων εδώ: Πληροφορίες – Recycom)

Αρωγοί στην προσπάθεια μας αυτή είναι:

  • ο Δήμος Χίου και το Λιμενικό Ταμείο Χίου όπου μας διαθέτουν τον χώρο για τον κάδο και μας βοηθάνε σε ότι χρειαστούμε,
  • η Τοπική Κοινότητα Καρδαμύλων στην συλλογή ειδών από τα Καρδάμυλα και την μεταφορά τους στις αποθήκες μας
  • οι Ακτοπλοϊκές Εταιρείες «Blue Star Ferries» και «Hellenic Seaways» οι οποίες επανειλημμένα, άμεσα και με μεγάλη προθυμία εξυπηρετούν το Σύστημα μας στη δωρεάν ακτοπλοϊκή μετακίνηση οχήματος στον Πειραιά, με ανακυκλώσιμα ρούχα και υποδήματα, 
  • η μεταφορική εταιρεία «ΕΡΜΗΣ – ΑΦΟΙ ΒΑΒΑΚΑ Ν ΜΑΝΩΛΑΚΗΣ ΙΜΕ ΕΠΕ», η οποία επανειλημμένα ανέλαβε τη δωρεάν μεταφορά με φορτηγό της, στον Πειραιά των ανακυκλώσιμων υλικών από τους αποθηκευτικούς χώρους μας στην Χίο.

Τους ευχαριστούμε θερμά, για την αδιάκοπη στήριξη τους, για την μεγάλη ευαισθησία που δείχνουν σε ζητήματα που αφορούν το «κοινό καλό» καθώς και την κοινωνική παρουσία και προσφορά ιδιαίτερα των ιδιωτικών εταιρειών! Η συμβολή και η βοήθειά τους στο σημαντικό έργο της ανακύκλωσης είναι πολύτιμη!

Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά!

 

Επικοινωνία με το 8ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Χίου:

Βοξάκη Βάσω
Αρχηγός 8ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Χίου

Διεύθυνση: Δωροθέου Πρωΐου 19 (1ος όροφος), Χίος 82100

Τηλ.: 6937 937 154 

E-mail: sap.1841@sep.org.gr

Facebook: 8sapchios     

Instagram: 8aeroprokopon_chiou

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ