7.5.2021 13:07

15 γαλάζιες σημαίες και φέτος στη Χίο

Σκέψεις για τη μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων από τον Δήμο στη Μονομετοχική

15 συνολικά γαλάζιες σημαίες θα υψωθούν και φέτος στις παραλίες της Χίου σύμφωνα με την ενημέρωση του αντιδημάρχου Κώστα Βεργίνα.

Σε δηλώσεις του στα τοπικά Μ.Μ.Ε. ο κ. Βεργίνας εστίασε στις αυξημένες υποχρεώσεις και προϋποθέσεις που συνεπάγεται για μία παραλία η ύψωση γαλάζιας σημαίας, σημειώνοντας ότι πλέον η Υπηρεσία Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Χίου δεν μπορεί να ανταπεξέλθει με αποτέλεσμα να εξετάζεται τα σενάριο, το κομμάτι των αρμοδιοτήτων που αφορά στις γαλάζιες σημαίες να μεταβιβαστεί στη Μονομετοχική Εταιρεία Αξιοποίησης Ακινήτων του Δήμου.

Επιπλέον ο κ. Βεργίνας σημείωσε ότι, η Χίος είναι μέσα στις πρώτες περιοχές με το τόσο αυξημένο αριθμό γαλάζιων σημαιών, δηλώνοντας ότι προς το παρόν δεν υπάρχει σκέψη για αύξηση του αριθμού των παραλιών.

Αυτό όπως είπε γίνεται γιατί η γαλάζια σημαία συνεπάγεται και μία σειρά παρεμβάσεων στην κάθε παραλία, όπως η τοποθέτηση τουαλετών και ντουζιέρων, κάτι στο οποίο η Δημοτική Αρχή διαφωνεί ειδικά για παραλίες που επιθυμεί να παραμείνουν παρθένες για τους επισκέπτες αλλά και τους μόνιμους κατοίκους.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ