23.8.2022 17:44

«Αν χρειαστεί, θα ενεργοποιηθεί το 112»

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για την κακοκαιρία που επελαύνει αυτήν την εβδομάδα στη χώρα μας.

Όπως ανέφερε σε σχετική ενημέρωση ο υπουργός Χρήστος Στυλιανίδης, οι μετεωρολόγοι έχουν εφιστήσει την προσοχή καθώς αναμένονται έντονες βροχοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες, κατά τόπους χαλαζοπτώσεις και αυξημένη κεραυνική δραστηριότητα. Μάλιστα, τα φαινόμενα θα είναι πάρα πολύ έντονα κατά τόπους και κατά διαστήματα και θα πλήξουν όλη τη χώρα.  

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας απηύθυνε ισχυρή σύσταση σε όλους τους πολίτες στις περιοχές όπου εκδηλώνονται ή αναμένονται έντονα φαινόμενα να μην μετακινούνται αν δεν έχουν σοβαρό λόγο.

Παράλληλα, ζήτησε από οδηγούς και πεζούς να μην διασχίζουν ποτέ ορμητικά νερά και χειμάρρους (τις λεγόμενες ιρλανδικές διαβάσεις), ενώ ανέφερε ότι ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξουν κατασκηνωτές. Απηύθυνε, επίσης, έκκληση στους ξενοδόχους και σε όλους τους εργαζόμενους στον τουρισμό να προειδοποιήσουν τους τουρίστες για την κακοκαιρία.

«Φαίνεται να είναι μια σχετικά σύντομη, αλλά έντονη κακοκαιρία. Ενδεχομένως να λάβει, όμως, επικίνδυνες διαστάσεις. Παρακαλώ να μην την υποτιμήσουμε. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από όλους μας. Αποφεύγουμε τις μη απαραίτητες μετακινήσεις στις περιοχές εκδήλωσης της κακοκαιρίας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στυλιανίδης.

Από τις αρχές θα εκδίδονται συνεχώς ανακοινώσεις και αν κριθεί σκόπιμο, θα ενεργοποιηθεί και το 112 για την αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων.

Το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ήδη από χθες, σε συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για επιδείνωση του καιρού, έχει ενημερώσει όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και κυρίως τις Περιφέρειες και τους Δήμους της χώρας, να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα.

«Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να βρίσκονται σε συνεχή εγρήγορση για την άμεση αντιμετώπιση ενδεχόμενων συνεπειών εξαιτίας της κακοκαιρίας και να λάβουν όλα τα αναγκαία προληπτικά μέτρα, ιδίως για την αποτροπή εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων. Απαιτείται διαρκής επαγρύπνηση», ανέφερε ο υπουργός.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ